Прес-центр12 жовтня 2018, 16:10

Урочисте відкриття відділення анестезіології та інтенсивної терапії КЗ «Біловодська центральна районна лікарня» та хірургічного відділення після проведення капітального ремонту

        Сьогодні відбулось урочисте відкриття відділення анестезіології та інтенсивної терапії КЗ «Біловодська центральна районна лікарня» та хірургічного відділення після проведення капітального ремонту. Перерізали червону стрічку голова районної державної адміністрації Андрій Грачов, Біловодський селищний голова Едуард Олєйніков, народний депутат України Сергій Шахов, головний спеціаліст з акушерства та гінекології відділу з організації надання медичної допомоги дітям та матерям департаменту охорони здоров`я обласної державної адміністрації Інна Сазонова, головний лікар КЗ «Біловодська ЦРЛ» Роман Чередниченко.

          На урочистому зібранні представники влади привітали всіх з визначною подією в Біловодському районі та подякували тим, хто брав участь у реалізації даного проекту.

         Основним принципом діяльності відділення є забезпечення безпеки пацієнта, проведення високоякісного знеболювання за найсучаснішими світовими стандартами. Персонал відділення орієнтований у своїй роботі на проведення керованої комбінованої анестезії та впровадження інноваційних технологій.

           Хірургічне відділення розраховане на 30 ліжок, опер блок складається з 2-х операційних, які оснащені сучасним медичним обладнанням. У відділенні працюють висококваліфіковані фахівці, які надають медичну допомогу тяжко хворим пацієнтам всіх профілів.

           Рішенням сесії районної ради від 23.02.2018 року № 25/2 на проведення капітального ремонту хірургічного відділення КЗ « Біловодська ЦРЛ» було спрямовано 1,5 млн. грн.

           Також, тут проведено повне переобладнання відділення з використанням сучасних технологій, придбано медичне обладнання і меблі для операційного блоку відділення хірургічного стаціонару та операційної отоларинголога, на що з районного бюджету рішенням сесії районної ради від 11.05.2018 року № 26/4 було  спрямовано  4,2 млн. грн.

          Загалом же, на ремонтні роботи та нове обладнання використано  5,7 млн. грн. бюджетних коштів.

          Фахівці закладу переконані що новостворене відділення анестезіології та інтенсивної терапії дозволить значно покращити якість надання допомоги хворим з невідкладними станами та водночас поліпшить анестезіологічне забезпечення лікувальної установи.