Прес-центр6 вересня 2017, 08:09

Успішний той край, де розвивається наука, інновації, залишається молодь, – Юрій Гарбуз

На робочій нараді з керівниками переміщених вищих навчальних закладів Луганщини з питань будівництва університету майбутнього, яка відбулася сьогодні, 5 вересня, очільник області Юрій Гарбуз наголосив:

«Успішний той край, де розвивається наука, інновації, залишається молодь. Саме такою я бачу Луганщину. І тому пропоную створення «Університету майбутнього».

Присутні були ознайомлені з проектом розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації «Про створення робочої групи з підготовки та реалізації проекту університетського кампусу «Університет майбутнього» – інноваційної моделі нового студентського містечка в області.

На нараді було зауважено, що створення на Луганщині такого університету дозволить під одним дахом об’єднати переміщені ВНЗ III-IV рівнів акредитації, запровадити сучасну та ефективну систему вищої освіти області.

Взагалі, проект має на меті створення унікального закладу, який дозволить підняти якість вищої освіти, залучити до роботи викладачів з усієї України та закордону, а головне – студентів: місцевих, з інших областей та країн.

У заході взяли участь керівники чотирьох переміщених вищих навчальних закладів області – Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Луганського державного університету внутрiшнiх справ імені Е.О. Дідоренка та Луганського державного медичного університету.

Учасниками наради також стали представники загальноосвітніх навчальних закладів з Сєвєродонецька, які висловили свої думки щодо перспектив реалізації зазначеного проекту з точки зору середньої освіти.

«Підготовка нашого проекту наразі триває. І сьогоднішня зустріч з ректорами переміщених вишів області підтвердила їх готовність його підтримати. Тож, наступний крок – залучення коштів іноземних інвесторів», – зазначив Юрій Гарбуз за підсумками наради.