Прес-центр27 серпня 2021, 09:08

«Велике будівництво»: на дорозі між Марківкою та Новопсковом цьогоріч завершать укладання нижнього шару

За програмою Президента Зеленського «Велике будівництво» на дорозі Т-13-07 Сватове – Новопсков – Мілове триває ремонт на ділянці км 83+100 – км 120+052 між Новопсковом та Марківкою.

Ремонт проводиться ТОВ «Ростдорстрой».

Загальна вартість проєкту – 1 млрд 110 млн гривень, реалізація проєкту розрахована на два роки.

Втім, вже до кінця поточного року на ділянці укладуть нижній шар асфальтобетону, тобто маршрут стане повністю проїзним.

Наразі продовжується фрезерування зношеного покриття та розширення дороги – за проєктом до 8 м.

Наступний етап – влаштування посиленої основи з органо-мінеральної суміші, обробленої цементом завтовшки понад 15 см, що розпочнеться на початку вересня.

Після влаштування дорожньої основи укладається нижній вирівнюючий шар з крупнозернистого асфальтобетонного покриття завтовшки 10 см. Наприкінці – верхній шар з щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см.

У населених пунктах будуть влаштовані тротуари та освітлення.

Проєкт також передбачає облаштування автобусних зупинок, встановлення бар’єрного огородження, напрямних стовпчиків, укріплення узбіччя, влаштування з’їздів та примикань, встановлення дорожніх знаків, освітлення, нанесення дорожньої розмітки. 

На дорозі Т-13-07 Сватове – Новопсков – Мілове крім ділянки км 83+100 – км 120+052 планується розпочати роботи й на інших. Тривають державні закупівлі на відновлення траси Т-13-07 між Сватовим та Білокуракиним, Білокуракиним та Новопсковом, а також між Марківкою та Зоринівкою.