Прес-центр4 жовтня 2018, 16:10

Відбулась нарада щодо призову на строкову військову службу

1 жовтня стартував черговий осінній призов громадян на строкову військову службу в Збройні Сили України.

         Тож, 4 жовтня під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Вадима Муратова  та Біловодського селищного голови Едуарда Олєйнікова  проведено робочу нараду за участю військового комісара Біловодського районного військового комісаріату Луганської області підполковника Олега Лазаренко та в.о. старост старостинських округів району  щодо  організації та проведення в Біловодському  районі призову громадян України на строкову військову службу у жовтні – грудні 2018 року.

          В ході наради Вадим Муратов наголосив на тому, що потрібна максимальна зосередженість на поставлених завданнях, тісна взаємодія між військовим комісаріатом та старостинськими округами.  Він також  звернув особливу увагу на якісному здійсненні оповіщення призовників щодо прибуття їх до районного військового комісаріату. Старости зобов’язані повідомляти райвійськкомат про факти відмов від отримання повісток та про місце знаходження призовників, які ухиляються від проходження військової служби.

         Військовий комісар Олег Лазаренко зазначив, що не всі розуміють важливість виконання конституційного обов’язку перед Батьківщиною  та констатував низьку явку призовників. Звернув увагу учасників наради на те, що завдання ніхто не відміняв, їх потрібно виконувати. До районного військкомату мають прибути усі особи, які підлягають призову, інше питання – це визначення їх придатності чи непридатності. Він  вкотре наголосив, що громадяни, які йдуть на строкову службу, не попадають у зону проведення антитерористичної операції, тому побоювання батьків та родичів призовників на цей рахунок є безпідставними.

        Учасники наради обговорили усі проблемні питання. Підводячи підсумки наради Вадим Муратов звернувся до всіх присутніх із проханням мобілізувати всі сили, аби на достойному рівні провести осінню призовну кампанію.