Прес-центр5 червня 2018, 16:06

Відбулася чергова апаратна нарада

05 червня  2018 року у залі засідань Біловодської райдержадміністрації відбулася чергова апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, яку провів перший заступник голови, в.о. голови  райдержадміністрації  Вадим Муратов.  У нараді  взяли участь керуючий справами виконавчого апарату районної ради, начальник Біловодського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області Віктор Королевський.

На нараді, зокрема, було розглянуто питання про роботу служби у справах дітей.   Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Олексій Щітка відзначив, що служба у справах дітей райдержадміністрації в новому складі фактично  працює з 01 березня 2018 у складі начальника та двох спеціалістів. Відповідно до листа Міністерства соціальної політики від 29 грудня 2017 року за №10/10882 «Про забезпечення прав дітей в умовах реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні» на цю службу  покладено функції організації усиновлення, створення прийомних та патронатних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

         З березня 2018 року службою у справах дітей райдержадміністрації проводиться робота з організації усиновлення дітей, консультації з кандидатами в усиновлювачі робота постійно координується з обласною службою у справах дітей. В травні 2018 року було усиновлено одну дитину, оформлено сім’ю – кандидата в усиновлювачі.

         В Біловодському районі функціонують 4 прийомні сім’ї, в яких виховуються 9 дітей, з ними проводиться постійна робота.  Так, 27 квітня спільно з начальником та спеціалістом обласної служби у справах дітей було відвідано прийомні сім’ї, визначено коло проблем, які потребують вирішення: питання оздоровлення дітей в літній період, підвезення до закладів освіти, успішності та мотивації в навчально-виховному процесі. Олексій Щітка підкреслив, що для новоствореної служби спілкування з обласними колегами було дуже плідним і корисним.

         01 червня 2018 року в рамках святкування Міжнародного Дня захисту прав дітей керівництво Біловодської райдержадміністрації та районної ради, начальниками та спеціалістами управлінь і  служб  відвідало прийомні сім’ї в селах Огороднє та Нижньобараниківка з привітаннями та подарунками. Значну допомогу в організації свята надали всі працівники управлінь, відділів та служб Біловодської РДА та районної ради, за що начальник служби у справах дітей Олексій Щітка висловив усім слова щирої подяки.

         Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Кузніченко поінформувала присутніх про ситуацію з наданням житлових субсидій населенню району. За призначенням субсидії в опалювальний період 2017-2018 років до управління звернулося 5910 сімей. Субсидії призначено 5657 сім’ям, що становить 64,28% від домогосподарств району на загальну суму 39050,32 тис.грн., на придбання твердого палива та скрапленого газу 296 сім’ям на загальну суму 750,3 тис.грн. У зв’язку зі зміною цін та тарифів на житлово-комунальні послуги управлінням проведено перерахунки призначених субсидій, на сьогодні це 13887 перерахунків.

Вадим Муратов зазначив, що необхідно постійно вести активну інформаційно- роз’яснювальну роботу щодо нового порядку призначення субсидій з метою найбільш повного інформування громадян району.

На завершення наради перший заступник голови, в.о. голови  райдержадміністрації  Вадим Муратов підкреслив, що при проведенні сільськогосподарських робіт у районі   особливу увагу необхідно приділяти протипожежній безпеці, крім того він надав ряд доручень керівникам відділів та служб райдержадміністрації.