Прес-центр20 серпня 2019, 14:08

Відбулася чергова апаратна нарада

20 серпня  2019 року у залі засідань Біловодської райдержадміністрації відбулася чергова апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, рядом керівників структурних підрозділів центральних органів виконавчої влади, яку провів перший заступник голови, в.о. голови  райдержадміністрації  Вадим Муратов.  У нараді  взяли участь голова районної ради Петро Самойлов, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Будовська.

Серед питань, які розглядалися на нараді, було розглянуто питання про підведення підсумків збирання врожаю ранніх зернових. Про ситуацію в районі з цього питання доповіла Наталія Полторак – начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації.

Вона відзначила, що під урожай 2019 року сільськогосподарськими підприємствами району посіяно 21362  га озимих зернових культур, з них: озимої  пшениці – 20635 га,      озимого  ячменю - 727 га.  Крім  того  посіяно  141 га озимого ріпаку.    Площа  ранніх зернових склала 3459 га,  з них:  ячменю 2522  га, 369 га гороху,  вівса 568 га, проса 231  га.

         Збиральні роботи в цьому році  в районі почалися  26 червня.  На період зернозбиральних робіт було задіяно власні   комбайни, лише в кінних заводах  врожай збирали комбайни,   залучені з інших господарств.

      Першими  жнива почали:  ПрАТ «Агротон», ф/г «Незалежність», ТОВ «Агрофірма «Деметра-С», ТОВ «Племінний завод «Біловодський», ф/г «Зеликівське».

       Станом на 15.08. 2019 року на полях району  завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур.

       У поточному сезоні  аграріям вдалось зібрати понад 91 тис.  тонн зерна. Середня врожайність ранніх зернових і зернобобових становить 36,9 ц/га.      

       Найвищу врожайність ранніх зернових, яка коливається від 35 до 50 ц/га,   отримали ТОВ СП «Нібулон», ПрАТ СВФ «Агротон», МПП «Агро»,  ф/г «Моноліт-Агро», ф/г «Незалежність», ТОВ «Племінний завод «Біловодський».  

             Вадим Муратов та Петро Самолов висловили занепокоєння ситуацією зі збиранням ранніх зернових у конезаводах району, особливо у Новоолександрівському конезаводі № 64.

         Головний спеціаліст з питань внутрішньої політики райдержадміністрації Ольга Магомедова  розповіла присутнім про  районні та обласні урочисті та святкові заходи до Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України.

         Головний спеціаліст загального відділу райдержадміністрації Світлана Журжик доповіла про стан виконання контрольних документів у райдержадміністрації.

         Начальник філії «Біловодський райавтодор» ДП «Луганський облавтодор» Євген Профатілов поінформував про стан ремонту автомобільних доріг державної власності.

         Вадим Муратов зазначив, що стан ремонту доріг залишається незадовільним, зокрема, турбує стан ремонту доріг у селищі Біловодськ. Щодо цього ним було надано окреме доручення підготувати листи на службу автомобільних доріг України та області.