Прес-центр19 листопада 2019, 14:11

Відбулася чергова апаратна нарада

19 листопада 2019 року у залі засідань Біловодської райдержадміністрації перший заступник голови, в.о. голови  райдержадміністрації  Вадим Муратов  провів  апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, рядом керівників структурних підрозділів центральних органів виконавчої влади.  У нараді  взяли участь голова районної ради Петро Самойлов, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Будовська.

На початку наради директор Біловодського районного центру зайнятості Олена Юрченко розповіла учасникам наради про сучасні тенденції модернізації державної служби зайнятості України. Вона відзначила, що сьогодні, аби відповідати вимогам часу, державна служба зайнятості здійснює перетворення в сучасну сервісну установу з надання широкого комплексу ефективних послуг тим, хто шукає роботу та її пропонує. Особливого значення останнім часом набуло, зокрема, надання адресних послуг безробітним особам, роботодавцям, освітнім установам, громадським організаціям та іншим суб’єктам ринку праці. З метою ефективного посередництва Державною службою зайнятості було створено сайт «Єдине соціальне середовище зайнятості», який передбачає можливість пошуку роботодавцями потенційних працівників в режимі онлайн, спрощення подання звітності та інформування про потребу у робочій силі. Також Олена Юрченко розповіла і про інші новації в системі державної служби зайнятості.

Головний спеціаліст з питань цивільного захисту райдержадміністрації Сергій Дейнеко доповів про стан роботи з цивільного захисту у районі у 2019 році та підготовку до осінньо-зимового періоду. Так, станом на 19.11.2019 року на території району зареєстровано 55 пожеж, пов’язаних з випалюванням сухої рослинності, та пожеж в житлових будинках. В лісових масивах та на сільгоспугіддях району  пожеж не зареєстровано.  Він відзначив, що з метою попередження, виявлення та ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами, цивільним захистом району був здійснений комплекс організаційних і практичних заходів: затверджено План дій щодо попередження та ліквідації пожеж у лісах Біловодського району Луганської області в пожежонебезпечний період 2019 року, склад районного оперативного штабу для координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою в екосистемах, та проведено ряд його засідань і засідань районної комісії з питань ТЕБ і НС, вжито заходів щодо перевірки наявності та поновлення матеріально-технічного резерву та паливно-мастильних матеріалів, призначених для ліквідації пожеж та проведена роз'яснювальна робота серед населення щодо недопущення пожеж. Згідно з заходами щодо забезпечення реалізації «Регіональної комплексної програми створення підрозділів місцевої та добровольчої пожежної охорони на 2020-2023 роки» в с. Євсуг заплановано на 2020 рік виділення 1130300  грн. на створення місцевої пожежної команди та виготовлення містобудівної документації. Сергій Дейнеко розповів також про інші напрямки роботи з цивільного захисту в районі.  

Перший заступник голови, в.о. голови  райдержадміністрації  Вадим Муратов особливу увагу звернув на підготовку сил та засобів цивільного захисту до осінньо-зимового періоду та надав службам конкретні доручення з цього приводу.

         Головний спеціаліст з питань внутрішньої політики райдержадміністрації Ольга Магомедова традиційно ознайомила присутніх з основними суспільно значущими подіями цього тижня.