Прес-центр28 березня 2019, 09:03

Відбулася виїзна нарада Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації

   27  березня  відбулася виїзна кущова нарада  Департаменту  агропромислового розвитку облдержадміністрації під головуванням заступника директора Департаменту  Любові Безкоровайної з метою роз’яснення дій державних програм підтримки агропромислового комплексу та ефективного використання  земель сільськогосподарського призначення.

   У заході взяли участь Андрій Дрючин  – начальник відділу землеробства, інженерно-технічної роботи та охорони праці Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Володимир Поляков – начальник відділу економічного аналізу та прогнозування розвитку агропромислового комплексу,

Марія Іванченко – начальник відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Наталія Гречишкіна  – головний спеціаліст  Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації, Андрій Хорошко - перший заступник начальника  Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області,  Ігор Ляскевич – начальник управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Лугаській області, Борис Червоний - представник АРР у Луганській області, Світлана Оберемок - заступник начальника - начальник відділу ГУ ДФС у Луганській області Станично-Луганського управління, Наталія Садчик - начальник відділу ведення державних реєстраційних дій, працівники управління агропромислового розвитку Біловодської РДА, а також представники сільгосппідприємств та фермерських господарств, представники органів місцевого самоврядування Міловського, Біловодського та Станично-Луганського районів.

       Важливим питанням залишається  впровадження в дію урядових програм підтримки аграрного сектору на Луганщині. На початку   наради Любов Безкоровайна  провела  роз’яснювальну роботу щодо  дій державних програм підтримки агропромислового комплексу та механізмів реалізації їх у Луганській області.

      Особлива увага була приділена  сімейним фермерським господарствам, порядку їх створення, державній реєстрації, оподаткуванню та наданню додаткової фінансової підтримки через механізм доплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

     Андрій Дрючин розповів про ефективне використання земель та дотримання вимог законодавства  одноосібниками, які самостійно  здійснюють обробіток земельних ділянок.

      В своєму виступі Наталія Гречишкина наголосила на необхідності розроблення власниками часток (паїв) проектів землеустрою  щодо організації території земельних часток (паїв) з метою  виключення із сільськогосподарських угідь земельних ділянок  під водними об’єктами та необхідності оформлення сільськими та селищними радами об’єднаних  територіальних громад   права комунальної власності на безгосподарні гідротехнічні споруди.

     Борис Червоний проінформував присутніх про створення навчального курсу «Школа Фермерства» в рамках проекту CIZ та МТОТ «Професійна інтеграція ВПО в Україні».

     Про наслідки застосування фальсифікованих пестицидів у сільськогосподарському  виробництві розповів Ігор Ляскевич, він також вказав аграріям, на що особливо потрібно звертати увагу при покупці  пестицидів. 

      В ході наради присутні отримали відповіді на питання, які їх цікавили, та надали пропозиції щодо свого бачення вирішення ряду питань.