Прес-центр20 червня 2018, 16:06

Відбулася зустріч щодо створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу

20 червня на базі сільського Будинку культури с.Третяківка відбулися збори жителів села з питань створення молочного кооперативу, у якому взяли участь  начальник управління агропромислового розвитку Біловодської райдержадміністрації Наталія Полторак, головний спеціаліст, зоотехнік Олександр Кандауров, та фізична особа, яка бажає створити сільськогосподарський  обслуговуючий кооператив молочного напрямку, Григорій Воробйов.

На зборах жителі села поділилися своїми  проблемними питаннями, одним із шляхів вирішення яких може стати створення обслуговуючого кооперативу. В рамках заходу обговорили приклади успішного функціонування молочних кооперативів у Дніпропетрівській, Сумській та Львівській областях України.

          На зборах  велику увагу було приділено питанням кооперативу:  його перевагам, доцільності, меті та завданням процесу кооперації, її принципам. Участь у проектах різноманітних зарубіжних організацій є одним із важливих прикладів залучення грантових інвестицій до району, що направлені на економічний розвиток територій.

Одним з перших етапів  розвитку кооперативу буде участь у  проекті з розвитку потенціалу сільських організацій   НОРВЕЗЬСЬКОЇ   РАДИ У СПРАВАХ БІЖЕНЦІВ (NRS).

Також серед учасників заходу була проведена роз’яснювальна робота щодо реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору, механізмів отримання цієї допомоги. Більш детально зупинились на питанні порядку використання коштів обласного бюджету, передбачених на часткову компенсацію витрат власникам особистих селянських господарств на закупівлю установок індивідуального доїння.

         Такі зустрічі з власниками тварин району є дуже корисними, бо саме у безпосередньому спілкуванні громадяни мають можливість запитати про все, що їх хвилює, а працівники управління агропромислового розвитку через таке спілкування дізнаються про проблеми товаровиробників.