Прес-центр23 серпня 2019, 11:08

Відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та 28-ї річниці незалежності України

Відповідно до статті 20 Конституції України державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України.

Згідно з Указом Президента України з 2004 року в країні започатковано  щорічне святкування 23 серпня Дня Державного Прапора України.

В Конституції України визначено, що Державним Прапором України є прапор з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня.

Український національний прапор – це наш історичний дух, наша совість і символ нашої незламності. Це вічно жива пам’ять і вічна мрія нашого народу. Під цим знаменом ми йшли до проголошення самостійної Української держави, а сьогодні розбудовуємо демократичне суспільство. Під цим прапором український народ на весь світ засвідчив своє прагнення до свободи, незалежності, гідного життя у єдиній сім’ї. 

З метою подальшого розвитку традицій патріотизму та духовності українського народу до Дня Державного Прапора сьогодні по всій Україні проходять урочисті церемонії підняття Державного Прапора України.

23 серпня 2019 року біля будівлі районної державної адміністрації за участю перших керівників району також традиційно відбулось урочисте підняття Державного Прапора України, на яке зібралися працівники райдержадміністрації, районної ради, представники організацій, підприємств, громадськості.

 За командою першого заступника, в.о. голови районної державної адміністрації Вадима Муратова та голови районної ради Петра Самойлова урочисто піднімають Великий Державний Прапор України та прапор Біловодського району.  Звучать Гімн України та Гімн Біловодського району.

Саме в такі хвилини всіх нас об’єднує почуття патріотизму, любові до свого краю, особливого єднання.

Потім перші керівники району з нагоди  Дня Державного Прапора та 28-ї річниці незалежності України нагородили кращих працівників району грамотами   районної держадміністрації та районної ради.

На завершення церемонії всіх присутніх ще раз привітали з Днем Державного Прапора та Днем незалежності України та побажали усім щастя, миру, злагоди та процвітання українській землі.