Прес-центр28 серпня 2017, 08:08

Відбулися урочистості з нагоди Дня незалежності України

День незалежності – найважливіше та найвагоміше свято в історії кожної країни. 24 серпня всі ми відзначили головне свято нашої держави – День незалежності України.

Районні урочистості цього дня розпочалися з параду вишиванок, який проводиться уже другий рік. Він об’єднує всіх, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає багаті традиції українського народу, прославляє культурні надбання нашої країни.

О 18-30 біля будівлі райдержадміністрації вишикувалася колона, в якій зібралися жителі селища у барвистих вишиванках. На чолі колони – Державний Прапор України, Герб Біловодського району. Очолювали святкову колону перші керівники району: голова районної держадміністрації Андрій Грачов, голова районної ради Петро Самойлов, перший заступник голови райдержадміністрації Вадим Муратов, заступник голови районної ради Ірина Козакова, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Будовська. У святковій колоні об’єдналися військовослужбовці, вчителі, учні, представники організацій та підприємств селища. Урочистою ходою колона рушила на площу біля районного Будинку культури.

Свято продовжилося на площі. Голова райдержадміністрації та голова районної ради поздоровили присутніх з Днем незалежності України та побажали  всім жителям району міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, щедрої долі та миру рідній землі. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять громадян, які загинули, виборюючи демократичний вибір, права та свободи людини під час Революції Гідності, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Далі перші керівники району оглянули виставку народної творчості, у якій взяли участь сільські громади району. На виставці були представлені види творчості та вироби найталановитіших представників Біловодщини. Вишивки нитками та бісером, чудові картини, ляльки, вироби з металу – кожна територіальна громада представила вироби своїх народних умільців, розглядаючи які, жителі району у черговий раз переконалися, як багата наша земля самобутніми талантами. Все це різнобарв’я створювало чудовий святковий настрій у всіх присутніх.

Завершилися заходи святковим концертом.