Прес-центр29 березня 2019, 08:03

Відбулося навчання з питань безпечного проведення робіт з пестицидами і агрохімікатами

28 березня  в залі засідань райдержадміністрації спеціалістами  управління агропромислового  розвитку райдержадміністрації та спеціалістами Біловодського районного  управління ГУ Держпродспоживслужби проведено навчання працівників, робота  яких пов’язана з організацією та безпосереднім виконанням робіт по транспортуванню, зберіганню та застосуванню пестицидів і агрохімікатів.

    В семінарі взяли участь більше 100 осіб, зокрема, керівники і спеціалісти сільськогосподарських підприємств району, особи, які повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи з пестицидами та агрохімікатами.

На початку семінару Іван Крикунов, головний  спеціаліст відділу контролю  за  обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки ГУ  ДПСС Луганської області,проінформував учасників про роль та значення засобів хімізації  в системі заходів  по вирощуванню  і захисту посівів сільськогосподарських культур, про правила зберігання, видачі, транспортування, застосування  ядохімікатів.

Наталія Волошина,  головний спеціаліст державного нагляду  за дотриманням санітарного   законодавства Марківського   міжрайонного  управління Головного  управління  Держпродспоживслужби  в Луганській області,  ознайомила присутніх з питанням дотримання безпеки  при роботі з пестицидами  та мінеральними добривами.

Андрій Мальований, помічник лікаря-епідеміолога Біловодського  районного   управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Луганській області, особливу увагу приділив  заходам безпеки  при роботі  з пестицидами та першій  допомозі при отруєнні.

     Завідувач сектору страхових експертів  з   охорони праці  Біловодського відділення     ОВДФССУ в Луганській області Сергій Ковальов висвітлив питання  дотримання  техніки безпеки  під час  виконання робіт  з використанням  пестицидів  та мінеральних добрив та навів приклади  випадків, які сталися в Біловодському районі при недотриманні вищезазначених правил.

Такого  роду  навчання є дуже важливими, бо вони знижують кількість  можливих  порушень при  роботі з пестицидами та роботах, пов’язаних із зберіганням і транспортуванням засобів захисту рослин.

      Підсумовуючи  питання, розглянуті на семінарі, Володимир Прапірний, начальник Біловодського районного   управління   ГУ  «Держпродспоживслужби»   в Луганскій   області, закликав учасників зібрання дотримуватися та виконувати вимоги  законів України про «Захист рослин», «Про пестициди і агрохімікати», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Кодекс законів про працю України», Державних санітарних правил транспортування, зберігання та застосування пестицидів.