Прес-центр25 вересня 2018, 14:09

Відбулося засідання двадцять сьомої сесії районної ради сьомого скликання

25 вересня відбулося чергове засідання двадцять сьомої сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Петро Самойлов. У засіданні взяли участь депутати районної ради, заступники голови районної ради та райдержадміністрації, головний спеціаліст організаційного відділу апарату обласної державної адміністрації  Христина Єфимченко, керівники управлінь, відділів та служб райдержадміністрації та районної ради, головний редактор газети «Вісті Біловодщини».

  На початку сесії були розглянуті питання про дострокове припинення повноважень депутатів районної ради Максима Ляпіна та Миколи Третьякова  у зв’язку з поданими ними особистими заявами.

   Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає щорічний звіт голови районної ради про свою діяльність. Петро Самойлов  звітував перед присутніми про свою діяльність за період з лютого 2017 року по вересень 2018 року.  

«Діяльність районної ради охоплювала різні сфери економічної, соціальної та культурного життя району. Ми плідно співпрацювали з районною державною адміністрацією, сільськими радами, підприємствами, установами, громадськими організаціями та завжди прагнули до порозуміння, вирішували разом актуальні питання.

   Пріоритетними напрямками нашої роботи були:

   - прийняття ряду районних програм, спрямованих на підвищення соціально-економічного та культурного розвитку Біловодського району та їх своєчасне фінансування;

   - залучення інвестицій на територію;

    - забезпечення належного контролю за ефективним управлінням майном, яке перебувало у спільній власності територіальних громад і інше.

Для забезпечення виконання вищезазначених напрямків роботи в звітному періоді було проведено 11 сесій районної ради, яким передували засідання президії та 3-х постійних комісій.

Крім того, було створено тимчасову комісію з питань незаконної вирубки зелених насаджень та дерев на території Біловодського району, яка працює по теперішній час.

   Під час пленарних засідань були розглянуті і прийняті рішення по 136 питанням, в тому числі по:

- формуванню районного бюджету - 14;

- земельних відносин та охорони навколишнього середовища - 9;

- управління комунальною власністю - 49;

- утвердженню районних програм та внесенню змін до них - 25;

- депутатській діяльності та правопорядку - 6;

- утвердженню Положень і внесенню в них змін - 4;

- кадровим питанням - 2.

Рішенням 17 сесії районної ради було направлено звернення депутатів Біловодського районного ради Луганської області сьомого скликання до Президента України, Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, щодо недопущення відміни мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.»

В кінці свого звіту голова районної ради зупинився на ситуації, яка склалася в районі з моменту утворення ОТГ, коли відбувається дублювання повноважень громади, районної ради та райдержадміністрації.

  На сьогодні більшість повноважень згідно із законом передані об'єднаній громаді, але є такі, які не належать до її компетенції, принаймні поки не будуть внесені зміни в законодавство, - наприклад, щодо соціального захисту населення, окремі бюджетні та земельні питання і так далі.

  «До законодавчого врегулювання даного питання, а в парламенті знаходяться на розгляді понад 10 законопроектів, що стосуються адміністративної реформи, розмежування повноважень ОМС різних рівнів, земельних питань тощо, керуючись Конституцією України, робота районної ради не зупиняється. В рамках своїх повноважень вищого представницького органу району продовжує діяльність до чергових місцевих виборів, які відбудуться восени 2020 року.

    Тому, на сьогоднішній день, в ситуації, що склалася в районі, ми повинні згуртовано співпрацювати і нести солідарну відповідальність за стан справ для забезпечення комфортного проживання мешканців на території, економічного зростання району, надання високоякісних медичних, освітніх та інших послуг, гарантованих державою», - зазначив Петро Самойлов.

  Згідно з порядком денним також були розглянуті питання про звіти депутатів районної ради; про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування у Біловодському районі на 2016-2018 роки; про внесення змін до районного бюджету на 2018 рік; про зміни у структурі виконавчого апарату районної ради та інші. З усіх питань були прийняті відповідні рішення.

          Наприкінці сесії депутат районної ради Тамара Куряча підняла питання щодо несвоєчасних публікацій в районній газеті «Вісті Біловодщини» та доставці газети з запізненням по селам району. Головний редактор газети Антоніна Котілевська надала пояснення по даній ситуації, а перший заступник голови райдержадміністрації Вадим Муратов зауважив, що для розгляду цієї проблеми в найближчий час буде запрошено директора Луганської дирекції ПАТ «Укрпошта» І. Моісеєву.