Прес-центр20 червня 2017, 15:06

Відбулося засідання організаційного комітету з підготовки до проведення фестивалю «Луганщина – світанок України»

           20 червня 2017 року керівник апарату райдержадміністрації Наталія Будовська  провела засідання організаційного комітету з підготовки до проведення обласного фестивалю «Луганщина – світанок України», у якому  взяли участь заступник голови районної ради Ірина Козакова, керівники та представники відділів культури та освіти, ряду  організацій та підприємств  району.

         Наталія Будовська відзначила, що обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України»  проводиться з метою розвитку, збереження та популяризації української народної культури, збереження самобутності українського народу, його національної спадщини, розвитку аматорського та декоративно- ужиткового мистецтва, культурного потенціалу міст та районів Луганської області, поліпшення взаємодії закладів культури з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Крім того, огляд-конкурс є підведенням підсумків роботи творчих самодіяльних колективів міст та районів Луганської області за два роки.

         Тому задача працівників культури району – представити наш район якнайкраще, а кожній територіальній громаді представити свої кращі творчі колективи.

         Начальник відділу культури райдержадміністрації Геннадій Верескун доповів про хід підготовки до фестивалю та ознайомив учасників засідання з рядом проблем, які необхідно вирішити в ході підготовки до проведення фестивалю.

         Працівникам районного відділу поліції було поставлене завдання забезпечити правопорядок під час проведення фестивалю.

         Керівник апарату райдержадміністрації, підсумовуючи розмову, підкреслила, що саме на таких заходах виховується почуття патріотизму, любові до рідного краю, до України, тому важливо, щоб на захід було запрошено якнайбільше молоді.