Прес-центр15 березня 2019, 15:03

Відбулося засідання районної робочої групи із забезпечення виконання положень Закону України «Про вибори Президента України»

15 березня у залі засідань райдержадміністрації та районної ради  відбулося  засідання районної робочої групи із забезпечення виконання положень Закону України «Про вибори Президента України», яке провів голова робочої групи, перший заступник голови районної держадміністрації Вадим Муратов. У засіданні робочої групи взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Наталія Будовська, заступник голови районної ради Ірина Козакова, заступник голови селищної ради Віталій Овчаренко та інші члени робочої групи, до якої увійшли керівники підприємств, установ, організацій, силових структур району.

Відкриваючи засідання робочої групи, Вадим Муратов відзначив, що з метою здійснення необхідних і своєчасних заходів з підготовки та проведення виборів  Президента України була створена обласна робоча група із забезпечення виконання положень Закону України «Про вибори Президента України», а також утворена відповідна районна робоча група, склад якої затверджений розпорядженням голови райдержадміністрації від 20 лютого 2019 року №14. Голова робочої групи ознайомив присутніх з персональним складом робочої групи, наголосивши, що згідно з Законом України «Про вибори Президента України» органи виконавчої влади та місцевого самоврядування зобов’язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень: надавати їм необхідні приміщення відповідно до нормативів, що встановлюються цим Законом та прийнятими відповідно до нього актами Центральної виборчої комісії, забезпечувати їх охорону, а також охорону виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації; надавати згідно із встановленими Центральною виборчою комісією нормами транспортні засоби, засоби зв’язку, обладнання, інвентар, оргтехніку, що підлягають поверненню після припинення повноважень виборчих комісій. Порядок оплати зазначених послуг та відшкодування встановлюється Кабінетом Міністрів України.

 На території району розташована окружна виборча комісія №114 та 30 дільничних виборчих комісій. За даними відділу Державного реєстру виборців райдержадміністрації на сьогодні в районі зареєстровано 17 889 виборців. Крім цього зареєстровано 89 звернень до відділу про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси (ВПО, військові, громадяни, які перебувають у відрядженні за місцем служби), на які видано 89 довідок про тимчасову зміну місця голосування.

Окремо перший заступник голови райдержадміністрації, голова робочої групи Вадим Муратов звернув увагу на те, що згідно з законодавством органи Національної поліції зобов’язані не пізніш як за вісім днів до дня виборів забезпечити цілодобову охорону приміщень окружних виборчих комісій.

На завершення засідання  Вадим Муратов відзначив, що необхідно вжити всіх можливих заходів, щоб вибори Президента України пройшли організовано, що і є головним завданням цієї робочої групи.