Прес-центр24 листопада 2017, 15:11

ВІДБУВСЯ МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ

23 листопада 2017 року на базі Біловодського районного центру дитячої та юнацької творчості відбувся районний семінар-практикум для педагогів-організаторів загальноосвітніх навчальних закладів району на тему: «Нові підходи до організації національно - патріотичного виховання дітей та молоді в сучасних умовах». У роботі семінару-практикуму взяли участь Катерина Адвент, головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації та Аліна Чмихало, методист з позашкільної освіти Біловодського районного методичного кабінету.

Роботу семінару-практикуму розпочала Катерина Черкасова, в.о. директора БРЦДЮТ із веселої вправи на знайомство з молодими педагогами.
Неля Запорізька, методист з дитячих організацій підготувала виступ щодо нових підходів до організації національно - патріотичного виховання дітей та молоді в сучасних умовах, адже сьогодні Україна переживає надскладний період, проливається людська кров, ми потерпаємо від зовнішньої збройної та інформаційної агресії і в той же час відбувається велике національне відродження. Нині, можна констатувати, що такого сплеску патріотизму ніколи не було за всі роки незалежності України. Причому патріотизму не місцевого, а національного-громадянського спрямування, який проявляється в любові до Батьківщини, українського народу, готовності захистити незалежність держави.

Національно-патріотичне виховання має наскрізно пронизувати весь навчально-виховний процес, органічно поєднувати громадянське, моральне, етнічне, сімейне, правове, екологічне, фізичне, трудове виховання, базуватися на національній історії, виконанні конституційних і громадянських обов‘язків, відповідальності за власне майбутнє, добробут та долю країни.

Становим хребтом сучасного виховного процесу в навчальних закладах має стати вироблення переконаності учнів, що сила українців у їх єдності. В ній запорука наших успіхів, нашого порятунку і процвітання.
До виступу долучилися й Валентина Білявцева, педагог-організатор Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка поділилася багаторічним досвідом своєї роботи та Олександр Соколовський, педагог-організатор Бараниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Марина Глущенко, редагог-організатор БРЦДЮТ оголосила присутнім результати конкурсу «Паперовий світ», ознайомила з положеннями на наступні конкурси та провела практичну частину – майстер-клас з елементами мандалотерапії. Учасники семінару-практикуму малювали мандалу та доводили один одному її позитивні сторони, вибирали предмети, які надавали енергетики та сил на подальшу роботу і творчість.