Прес-центр18 грудня 2021, 09:12

Відбувся тестовий рейс «Слобожанського експресу», систему локомотивної безпеки для якого розробив Сєвєродонецький «Імпульс»

Відбувся тестовий рейс регіонального поїзда «Слобожанський експрес», який починає курсувати з 19 грудня та з’єднає Луганську, Харківську та Сумську області. Сьогодні зранку він вирушив з Попасної. 

«Для нас як для державної компанії важливо, щоб такі поїзди з’являлись. Сучасний дизель-поїзд ДПКр-3 виготовив Крюківський вагонобудівний завод. Цей поїзд має максимальну швидкість 140 км/год, у його складі 3 вагони — 170 місць. Поїзд має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру й пристосований для перевезення маломобільного населення. Його з «рук виробника» прийняв Президент України Володимир Зеленський», - звернувся до учасників урочистої церемонії голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Наразі таких дизель-потягів, які відповідають кращим європейським аналогам, усього три в Україні, один з них курсуватиме Луганщиною.

У свою чергу, в.о. голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов зазначив: «Нещодавно наша область була не тільки енергетичним островом, а й «глухим кутом» - дістатись до Києва чи Харкова з комфортом та у зручний час було практично не можливо. Завдяки конструктивній співпраці з Укрзалізницею ситуація значно поліпшилась: наразі, курсують п’ять пасажирських поїздів. Запровадження нового регіонального поїзда Харків – Попасна – Харків – дуже важлива подія, адже значна кількість луганських студентів навчається у Харкові та й багато людей приїздять до історичної столиці просто на вихідні. Пишаюсь, що дизель-поїзд, який буде обслуговувати цей маршрут, обладнано системою локомотивної безпеки, розробленою Сєвєродонецьким «Імпульсом».

В рамках робочої зустрічі керівництво області та Укрзалізниці обговорило питання подальшого співробітництва та плани на майбутнє. Зокрема, щодо практичної реалізації будівництва залізничної гілки, яка з’єднає колію Кіндрашівська-Нова - Лантратівка  із залізницею України,  електрифікації залізниці у Луганській області.

У запуску «Слобожанського експресу» також взяли участь член правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський, директор виконавчий регіональної філії «Донецька залізниця» Олександр Носулько та директор виконавчий регіональної філії «Південна залізниця» Микола Уманець.