Прес-центр27 жовтня 2017, 15:10

Відзначили 73-ю річницю визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня 2017 року відзначатиметься 73-я річниця визволення України від фашистських загарбників. Цього дня в Україні завжди вшановували подвиг героїв-визволителів, жертовність українського народу у Другій світовій війні, бо саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму.

27 жовтня 2017 року у селищі Біловодську   відбулося  урочисте покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам, у якому взяли участь перші керівники району, представники трудових колективів селища, ветерани. Урочистий захід відкрила керівник апарату райдержадміністрації Наталія Будовська, яка відзначила, що ми у черговий раз зібралися  біля цього святого місця з нагоди 73-ї річниці визволення України від фашистських загарбників, щоб вшанувати пам’ять загиблих у тій жорстокій війні. 

Перед присутніми виступив перший заступник голови, в.о. голови райдержадміністрації Вадим Муратов. Він підкреслив, що український народ заплатив велику ціну за перемогу у Другій світовій війні. За різними оцінками ця війна забрала життя від 8 до 10 мільйонів українців: як тих, хто воював, так і мирного населення. Це трагедія велетенського масштабу. Навіть сьогодні  ніхто не може сказати точно, що могло статися з миром, якби наші діди не захистили його від цього нашестя.

І зараз, у цей складний час, український народ готовий зі зброєю в руках відстоювати незалежність і територіальну цілісність держави, продовжуючи ратні традиції захисників Батьківщини.

Вадим Муратов запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам'ять всіх, хто віддав своє життя, захищаючи від ворога свою землю.

На цьому заході перший заступник голови, в.о. голови райдержадміністрації Вадим Муратов вручив грамоту обласної державної адміністрації  члену президії районної організації ветеранів України Леоніду Погорєлову, якою той нагороджений за активну громадянську позицію, вагомий внесок у патріотичне виховання молоді та з нагоди 73-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

На завершення були покладені квіти до пам’ятника загиблим воїнам як символ глибокої шани й пам’яті про захисників і визволителів України.