Прес-центр6 листопада 2020, 20:11

Володимир Зеленський: 10 листопада будуть відкриті два КПВВ – «Щастя» та «Золоте». Наразі усе готове, щоб забезпечити й пішохідне, й автомобільне сполучення

Під час робочої поїздки до Луганської області Президент України Володимир Зеленський разом з представниками  дипломатичних місій оглянув новий контрольний пункт в’їзду-виїзду (КПВВ) «Щастя», який розпочне роботу 10 листопада.

«Це, дійсно, щастя – бути на відкритті цього сучасного КПВВ. Його дуже швидко побудували завдяки підтримці наших міжнародних партнерів. ЦНАП надає 88 адміністративних послуг, що дуже важливо для всіх громадян України, для цивільних людей, які перебувають на нашій стороні та на тимчасово окупованих територіях», – зазначив Президент. 

Глава держави проїхав на автобусі автомобільну частину КПВВ та оглянув сервісний центр, в якому також розташовані відділення «Ощадбанку», «Нової пошти», аптека, кімната матері та дитини.

Президент додав, що на КПВВ передбачені всі умови як для пішохідного переходу, так і для проїзду автомобілів.

За його словами, 10 листопада будуть відкриті два КПВВ – «Щастя» та «Золоте». Наразі усе готове, щоб забезпечити й  пішохідне, й автомобільне сполучення. Передбачена окрема смуга для гуманітарних вантажів.

«Це втілення домовленостей, досягнутих під час зустрічей у Нормандському та Мінському форматах», - акцентував Президент та наголосив, що на найближчому засіданні ТКГ буде обговорено обмін полоненими у форматі «усіх на усіх» - списки вже передані спеціальному представнику чинного голови ОБСЄ в Україні Хайді Грау, а також розведення сил і засобів ще на 19 ділянках.

Крім того, 13 листопада відбудеться відеоконференцзв’язок радників Нормандської четвірки, під час якого буде презентований План дій по Донбасу.

«Донбас – це Україна! Для людей це звучить як ідіома! План дій по Донбасу – зрозумілий, покроковий. Важливо, щоб він був розглянутий 13 листопада», - наголосив Глава держави. 

Володимир Зеленський подякував послам Німеччини в Україні Анці Фельдгузен, Франції – Етьєну де Понсену, Канади – Ларисі Галадзі, Швеції – Тобіасу Тибергу, спеціальному представнику чинного голови ОБСЄ в Україні Хайді Грау, координаторці системи ООН в Україні Оснат Лубрані, тимчасовій повіреній у справах США Крістіні Квін і заступнику Посла Великої Британії Ніколасу Гарроксу за допомогу, яку вони надають Україні.

«Для нас важливо, щоб усі побачили, яка велика робота зроблена, на якому все високому рівні. Щоб люди, які приїжджають з тимчасово окупованих територій, бачили яка Україна: сучасна, асфальтована, мирна й безпечна», – зазначив Президент.

Як передбачається, щоденна пропускна спроможність КПВВ «Щастя» становитиме 15 тисяч осіб та від трьох до п’яти тисяч транспортних засобів.

У межах розбудови інфраструктури КПВВ «Щастя» проведено ремонт мосту через річку Сіверський Донець та завершується відновлення дорожнього покриття автотраси Н-21. Для здійснення паспортного контролю облаштовано 24 робочих місця фахівців міграційної служби.

Станом на цей час робота КПВВ «Щастя» (до окремого розпорядження командування ООС) здійснюватиметься виключно в пішохідному варіанті. Буде забезпечено автобусне перевезення людей від «сірої зони» до пункту пропуску.