Прес-центр14 березня 2018, 16:03

Вручено нагрудні знаки до почесного звання України «Мати-героїня» та посвідчення Матері-героїні

       Традиція вшановувати багатодітних матерів  існує і понині. Все менше стає відважних, адже виховати п’ятьох дітей – це гордість і відповідальна ноша для жінки.

       Згідно із законодавством почесне звання «Мати-героїня» є вищою формою відзначення громадян України. Не всім жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох та більше дітей, а тільки матерям, які зробили особистий вагомий внесок у виховання дітей у сім’ї, створили сприятливі умови для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних цінностей, вручаються такі відзнаки.

        Відповідно до Указу Президента України від 7 грудня 2017 року № 409/2017 двом жінкам нашого району присвоєно почесне звання «Мати-героїня». 14 березня перший заступник, в.о. голови Біловодської райдержадміністрації Вадим Муратов та голова районної ради Петро Самойлов  завітали до Гармаш Віри Ялисеївни, жительки с.Гармашівка та Кайданович Гелени Зенонівни, жительки с.Новодеркул,  які народили і виховали  п’ятьох дітей. Керівники району  привітати їх з пам’ятною подією,  подякували за важку та відповідальну працю матері та вручили  нагрудні знаки до почесного звання України «Мати-героїня» і посвідчення Матері-героїні, побажали їм міцного здоров’я, довгих років життя, поваги від дітей, усіляких гараздів та сімейного благополуччя.

        Більшість з Вас пережили всі жахи війни і не втратили тепло і доброту в серці, яке передали своїм дітям. Носіть це почесне звання з гордістю, Ви на це заслужили!