Прес-центр7 жовтня 2020, 08:10

Вручено пам’ятні іменні обереги «Батьківське серце»

06 жовтня 2020 року в Сєвєродонецьку вперше відбувся урочистий захід з вручення дітям загиблих героїв російсько-української війни пам’ятних іменних оберегів «Батьківське серце», ініційований військово-цивільною спілкою «Бойове братерство України».

Під час урочистостей голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай звернувся до дітей загиблих героїв, підкресливши, що вони віддали життя, щоб ми жили і працювали.

Потім Сергій Гайдай разом з іншими керівниками вручили пам’ятні обереги «Батькове серце» 23 дітям загиблих героїв. Серед них були і діти з Біловодського району Діана Лукянцева - донька прапорщика Юрія Лукянцева,  який загинув 09 вересня 2014 року, та Аліна Косякова - донька військовослужбовця Марини Косякової, яка також проходила службу в зоні АТО і померла 12 серпня 2016 року.  

 Пам’ятний оберіг - це шматочок срібла у вигляді серця, обрамленого терновим вінком, з краплиною крові, на зворотній стороні – прізвище і ім’я загиблого.

Їх батьки відійшли у вічність, але пам'ять про них навіки залишиться у наших серцях.  Герої не вмирають, бо за свою Україну, за кожного з нас вони віддали найдорожче, що в них було, - своє життя. Вічна слава  героям!