Прес-центр27 листопада 2020, 13:11

Вшанували пам'ять жертв голодоморів

У четверту суботу листопада в Україні щорічно відзначається скорботна й пам’ятна дата — День пам’яті жертв Голодоморів.
Голодомор 1932-1933 років - одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони життів, - не підлягає забуттю.   День пам'яті був запроваджений Указом Президента України у 1998 році. У 2006 році Законом України Голодомор 1932 – 1933 років був визнаний геноцидом.                   

27 листопада у Сквері Пам’яті з нагоди цього скорботного дня  голова районної держадміністрації Катерина Колесникова разом з першим заступником голови райдержадміністрації Вадимом Муратовим та керівниками силових структур району в пам'ять про всіх померлих від голоду у ті страшні роки лихоліття поклали квіти до пам’ятного  хреста жертвам голодоморів. Потім хвилиною мовчання вони вшанували пам'ять мільйонів безневинно померлих у ті страшні часи.

У ці дні кожен в Україні може долучитися до вшанування жертв Голодомору, запалити свічку як символ скорботної пам'яті про ті страшні роки у вікні своєї домівки.

І нехай Божа ласка береже Україну від негараздів, а спогади про ту страшну  трагедію завжди будуть частиною нашої національної пам`яті.