Прес-центр15 грудня 2020, 16:12

Взяли участь у обговоренні

15 грудня  2020 року голова районної держадміністрації Катерина Колесникова взяла участь у онлайн-обговоренні на тему «Доступність у Луганській області: реалії та виклики», організованому Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів». Ця громадська організація  в межах програми ООН  із відновлення та розбудови миру за підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії реалізовує проект  «Інновації та розумні пристосування  як інструмент доступу до правосуддя».

Зокрема, в ході обговорення Катерина Колесникова зазначила, що у нас в районі вживаються певні заходи, щоб зробити життя інвалідів більш комфортним. Два багатоквартирних будинки, у яких проживають особи з інвалідністю, обладнані домофонами. За участю міжнародної організації ПРООН у Біловодському ліцеї «Лідер» споруджено підйомник, а всередині будівлі ліцею облаштовано санвузол для колясочників. На стоянках 6 спеціальних місць для паркування транспортних засобів, що використовуються для перевезення осіб з інвалідністю, облаштовано дорожніми знаками, з 117 перехресть 116 обладнані для потреб людей, які пересуваються за допомогою візків. Протягом поточного року послугами служби з перевезень осіб з інвалідністю територіального центру соціального обслуговування  (надання соціальних послуг) Біловодської селищної ради скористалися 66 осіб.

Нікого не потрібно переконувати, що наш обов’язок – виявляти турботу і милосердя, а особливо до людей з інвалідністю. І саме від того, як суспільство ставиться до тих, кому важко або неможливо подбати про себе, залежить рівень цивілізованості цього суспільства.