Прес-центр6 жовтня 2020, 14:10

Взяли участь у відеонараді

06 жовтня 2020 року голова Біловодської райдержадміністрації Катерина Колесникова взяла участь у відеонараді, яку провів з керівниками районів голова Луганської обласної державної адміністрації-керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай. У нараді також брали участь перший заступник голови райдержадміністрації Вадим Муратов, генеральний директор КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня» Біловодської селищної ради Роман Чередниченко, завідувач Біловодської міжрайонної філії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Любов Кривоносова та лікар-епідеміолог цього закладу Тамара Квітка.

Основним питанням наради було питання про організацію роботи медичних закладів області першої хвилі, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19,  по ньому доповідав в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

Зокрема було зазначено, що для лікування хворих на COVID-19 визначено 5 опорних лікарень першої хвилі на 165 інфекційних ліжок, серед яких і  Біловодська багатопрофільна лікарня –10 інфекційних ліжок. Ці лікарні уклали договори з Національною службою здоров’я України на надання медичних послуг пацієнтам з COVID-19.

Завантаженість інфекційних ліжок лікарень «першої хвилі» становить 73 %.

Нагадуємо, що Державною комісією з ТЕБ та НС рішенням від 24.09. 2020 року № 33 на території Біловодського району встановлено жовтий рівень епідемічної небезпеки, а з 5 жовтня введено вже помаранчевий рівень  епідемічної небезпеки.