Прес-центр12 квітня 2019, 10:04

Якщо у минулому році ви працювали за наймом у приватних осіб – задекларуйте свої доходи до 1 травня

Триває кампанія декларування доходів, отриманих у 2018 році. Головне управління ДФС у Луганській області нагадує про необхідність задекларувати, зокрема, і доходи - винагороди, що виплачувались громадянам, які у минулому році працювали за наймом хатніми працівницями, садівниками, нянями, гувернантками, будівельниками, водіями тощо у приватних осіб - не податкових агентів.

Нагадаємо, що особою, яка не є податковим агентом, вважається нерезидент або фізична особа, яка не має статусу суб’єкта підприємницької діяльності або не є особою, яка перебуває на обліку в контролюючих органах як особа, що провадить незалежну професійну діяльність (пп. 168.2.2 п.168.2 ст.168 Податкового кодексу).

Платник податку, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів (пп. 168.2.1 п.168.2 ст.168 ПКУ).

Декларація подається до територіального органу ДФС за місцем своєї податкової адреси. Останній день подання декларації про майновий стан і доходи - 01 травня 2019 року.