Прес-центр26 грудня 2018, 10:12

З початку року власники авто сплатили 2,7 млн грн транспортного податку

В Головному управлінні ДФС у Луганській області повідомили, що протягом січня – листопада 2018 року до місцевих бюджетів надійшло 2 млн 698 тис. грн транспортного податку, в т. ч. у листопаді – 98,7 тис. гривень.

При цьому за 11 місяців поточного року 1 млн 668 тис. грн перерахували власники легкових автомобілів – юридичні особи.

На підставі наявної податкової інформації, зокрема, відомостей, необхідних для розрахунку транспортного податку, отриманих від Головного сервісного центру МВС України, у поточному році власниками легкових автомобілів – об’єктів оподаткування є 45 фізичних осіб, у власності яких перебуває 51 об’єкт оподаткування.

За даними декларацій, які подані 64 платниками транспортного податку – юридичними особами, задекларовано 76 транспортних засобів, що підлягають оподаткуванню. Сума транспортного податку по цих транспортних засобах становить 1 млн 747 тис. гривень.

Нагадаємо, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального.

Перелік таких легкових автомобілів Мінекономрозвитку розміщує на своєму офіційному веб-сайті щороку до 1 лютого податкового (звітного) року.

 

Головне управління ДФС у Луганській області