Прес-центр9 вересня 2019, 16:09

Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Біловодській райдержадміністрації

09 вересня 2019 року під головуванням  голови комісії, першого заступника голови, в.о. голови райдержадміністрації Вадима Муратова відбулося чергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Біловодській райдержадміністрації. На засіданні розглянули питання щодо недопущення ботулізму на території району.

         За інформацією Держпродспоживслужби України, за 8 місяців поточного року встановлено погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм. Так, станом на 01.07.2019 року територіальні органи Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 56 випадків захворювання на ботулізм, під час яких постраждало 63 особи, із них 4 померли. Тоді як за аналогічний період 2018 року було розслідувано 41 випадок, під час яких постраждало 46 осіб.

          За результатами засідання комісією прийнято рішення доручити органам місцевого самоврядування і районному відділу поліції ГУНП в Луганській області активізувати роботу з ліквідації стихійної торгівлі з метою недопущення реалізації рибної продукції. Державним інспекторам Біловодського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області рекомендовано також взяти активну участь у цій роботі.  Крім того, у зв’язку з ускладненням санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм провести також відповідну роз’яснювальну роботу, в тому числі через засоби масової інформації.