Прес-центр28 лютого 2019, 14:02

Засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Біловодського району

25 лютого 2019 року в Біловодській районній державній адміністрації відбулось засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Біловодського району.

В ході засідання було обговорено стан забезпечення об’єктів бюджетних установ (школи, лікарні, дитячі садки) заходами доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення та визначено першочергові об’єкти для забезпечення без бар’єрного доступу осіб з інвалідністю.

Розглянуто можливість будівництва у Біловодської гімназії за участю міжнародної організації ПРООН підйомника та санвузла для осіб з інвалідністю. Підіймались питання  будівництва нормативного пандусу до будівлі Новодеркульської школи та завершення будівництва нормативного пандусу до Біловодської дитячо-юнацької спортивної школи.

Обговорено недоліки побудованого пандусу стоматологічного кабінету Біловодської центральної районної лікарні та необхідність встановлення над ним навісу для захисту від опадів.

Також було розглянуто стан забезпечення безперешкодного доступу до виборчих дільниць для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. У Біловодському районі розташовано 30 виборчих дільниць, з них дві обладнані нормативними пандусами, сім умовно доступні для всіх інших необхідно передбачити заходи щодо доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

За результатами засідання комітету прийнято рішення продовжити роботу по нагляду щодо забезпечення доступності для осіб з інвалідністю до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури та рекомендувати Біловодській селищній раді розглянути можливість фінансування вищевказаних заходів.