Прес-центр27 червня 2017, 09:06

Засідання координаційної ради

    З метою ефективної реалізації державної політики з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству сім’ї та протидії торгівлі людьми при Біловодській районній державній адміністрації діє Координаційна рада.

   На засіданні Координаційної ради 26.06.2017 року  були розглянуті питання про роботу в загальноосвітніх навчальних закладах району з профілактики насильства в сім’ї та створення консультаційних пунктів для консультацій та обстежень постраждалих від насильства в сім’ї на базі дитячої консультації КЗ «Біловодський РЦПМСД» та поліклініки КЗ «Біловодська ЦРЛ»  з залученням психологів.

    У навчальних закладах Біловодського району діє програма виховної роботи з учнями з питань протидії  торгівлі людьми  “Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція», організовуються та проводяться заходи із запобігання торгівлі людьми : конкурс малюнків та плакатів «Моє дозвілля», усні журнали «Основний закон держави-права, гарантії, захист»,  кінолекторій, тренінг « Значення життєвих цінностей, гідної поведінки для життєвого благополуччя», виховні години «Життя як цінність», «Мої права та обов’язки»  проводяться спортивно-масові та культурно-масові заходи.

   Відділом культури райдержадміністрації ведеться робота по організації заходів, спрямованих на згуртування родини, обізнаність дитини у правовій сфері, зайнятість дитини у вільний час, виховання любові до рідної країни та оточуючих людей, засудження насильства та протидії йому. Так, за І півріччя в районному краєзнавчому музеї були проведені виховні бесіди «Виховання дітей в селянській родині» (минуле і сучасне), усні журнали «Мій родовід» («Знай історію роду і сім’ї»), бесіди «Сім'я - невід'ємна ланка суспільства» та тематичні бесіди «Головні цілі виховання сучасної сім’ї».

    В районному Будинку культури організований цикл переглядів мультфільмів «Твоє яскраве літо» для дітей пришкільних таборів. Також з травня в бібліотеці почав діяти  ляльковий театр «Веселий байбачок», у виставах якого активно приймають участь учні Біловодської ЗОШ та гімназії.      

Сектором молоді та спорту спільно з відділом освіти та відділом культури Біловодської райдержадміністрації протягом І півріччя в загальноосвітніх навчальних закладах Біловодського району ведеться робота по залученню широких верств населення району до регулярних занять фізичною культурою і спортом, зміцнення їх здоров’я.

Так були проведені  ігри зимового Кубка Біловодського району з міні-футболу, відкритий волейбольний турнір серед дівчат, присвячений дню Святого Валентина, в приміщенні Біловодської СДЮШОР  пройшов чемпіонат Луганської області товариства ВФСТ «Колос» серед юних атлетів з важкої атлетики та присвячений Дню 8 Березня.

   В травні місяці 2017 року в загальноосвітніх навчальних закладах Біловодського району проведено спортивне змагання  «Тато, мама, я – спортивна сім’я» в якому прийняли участь 103 сім’ї. Переможці змагання були нагороджені грамотами та солодкими призами.

   24 червня 2017 року відбувся відкритий турнір з пляжного волейболу до Дня молоді  в якому приймали участь 6 команд Луганської області. Команда Біловодського району зайняла І місце.

     За період з 01.01.2017 року по 25.06.2017 року до комунального закладу «Біловодська центральна районна лікарня» з приводу насильства в сім’ї звернулось 5 осіб.  З постраждалими проведено відповідну роботу та надано медичну допомогу.