Прес-центр2 червня 2018, 10:06

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди проведення Першого обласного молитовного сніданку

Ваше Високопреосвященство! 
Шановні духовні лідери Луганщини!
Дорогі брати і сестри!

У переддень 80-ї річниці заснування Луганської області ми започаткували новий захід, який, я сподіваюся, стане традиційним, – Обласний молитовний сніданок.
Духовна єдність і спільна молитва – це те, чого так потребують люди на нашій багатостраждальній землі особливо тепер, у час війни. Колись звичне побажання миру за останні п’ять років набуло іншого, глибинного змісту. Щастя простих речей – рідного дому, знайомих з дитинства вулиць і облич – для тисяч вимушених переселенців стало недосяжним. 
Кожний мій день починається зі зведень про ситуацію у зоні бойових дій. Безповоротні втрати і поранення наших військовослужбовців рубцюють серце. До цих повідомлень неможливо звикнути, як неможливо прийняти факти загибелі мирних жителів. Тільки з початку цього року війна забрала п’ятьох наших земляків, серед яких одна дитина.
Уся країна здригнулися від недавньої трагедії у Троїцькому. Ворожий снаряд влучив у будинок, де мешкала родина. Батько і молодший син загинули, мама із старшим сином попри поранення вижили. Уявіть хоча б на мить їх психологічний стан…
Сьогодні ми маємо помолитися за упокій невинно убієнних. Ми маємо згадати поіменно полеглих Героїв, які стали нашими Небесними охоронцями.
Сьогодні і щодня ми маємо ревно молитися за довгоочікуваний мир в Україні.
У єдності, милосерді, прощенні, любові один до одного і до рідної землі – шлях до спасіння.

Слава Ісусу Христу!
Слава Луганщині! 
Слава Україні!

З повагою
Голова Луганської обласної державної адміністрації –
керівник обласної військово-цивільної адміністрації          Юрій ГАРБУЗ