Прес-центр13 квітня 2020, 15:04

Біловодське об’єднане управління Пенсійного фонду України повідомляє, що проведено наступні перерахунки пенсій

Постановою від 1 квітня 2020 р. № 251 врегульоване питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році.

По-перше, щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень встановлено з 1 квітня 2020 р. особам, які отримують пенсію і яким виповнилося 80 років і більше, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2019 рік - не досягає 9205 грн. Виплата щомісячної компенсаційної виплати проводиться додатковою відомістю с датами виплати з 04.04 по 07.04.- відомістю з датою виплати 07.04.2020 та з наступними датами виплати буде здійснюватися з щомісячною пенсією.

Якщо ж після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсійних виплат у особи, яким виповнилося 80 років та більше яка має стаж роботи жінки -20 (чоловіки -25) років не досягає 2600 грн., такій особі надається доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

По-друге, в квітні 2020 року додатковою відомістю буде проведено виплату одноразової грошової допомоги у сумі 1000 гривень окремим категоріям населення, розмір пенсійних виплат яких не перевищує 5000 грн. станом на 1 квітня 2020 року;

з числа:

- одержувачів державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (крім осіб з їх числа, які одночасно з такою допомогою отримують пенсію у зв'язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю");

- одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю;

Порядок виплати одноразової грошової допомоги у зв'язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у сумі 1000 гривень окремим категоріям населення здійснюється через установи уповноважених банків чи через Укрпошту.

По-третє, з 1 травня 2020 року буде здійснено перерахунок пенсій згідно з Порядком № 124, який проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

Якщо розмір такого підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягає 100 грн., то встановлюється доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

Такий перерахунок пенсій проводиться з 1 травня 2020 року.

Також, з 1 травня 2020 року в разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат не досягає 2100 грн. у осіб які мають стаж роботи жінки -30 (чоловіки -35) років, таким особам надається доплата до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

Дізнавайтесь більше на офіційній сторінці Біловодського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в мережі Facebook: https://cutt.ly/VtNUghU