24 травня 2016, 14:05

Чергове засідання Громадської ради

23 травня  відбулося засідання Громадської ради при Біловодській районній державній адміністрації. В роботі ради взяли участь: керівник апарату райдержадміністрації Наталія Будовська, головний спеціаліст з питань внутрішньої політики райдержадміністрації Ольга Магомедова, начальник  управління соціального захисту  населення райдержадміністрації Світлана Кузніченко, голова селищної ради Едуард Олєйніков, головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Світлана Джуніч, начальник управління Пенсійного  фонду України  в Біловодському районі Луганської області  Ольга Шуліка.

 На порядок денний були винесені наступні питання: «Про виконання закону про декомунізацію в Біловодському  районі», «Про забезпечення виконання вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне  страхування» із здійсненням персоніфікованого обліку та видами пільг окремих громадян», «Про виконання програми соціального захисту громадян району, потерпілих від наслідків аварії на ЧАЕС».

Кузніченко С.О проінформувала членів громадської ради про забезпечення соціального захисту  громадян, які постраждали внаслідок ЧАЕС. Інформацію доповнила Полуніна  Н.В., яка прозвітувала про проведені заходи з нагоди 30-ї річниці трагедії на ЧАЕС.

Змістовну інформацію запрошені отримали від Шуліки О.Є. про стан пенсійного забезпечення осіб  з обмеженими можливостями. Так, станом на 01.05.2016 року на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Біловодському районі перебуває 41232 пенсіонерів із них 1770 осіб отримують пенсію по інвалідності за різними законами. Більш детальну інформацію про пенсійне забезпечення можна переглянути на сайті управління Пенсійного фонду України в Біловодському районі Луганської області.

Щодо питання    «Про виконання закону про декомунізацію в Біловодському  районі», присутні прослухали інформацію від Олейнікова Е.М. та Джуніч С.О.,  які проінформували  про хід проведення інвентаризації пам’ятників діячам комуністичного режиму в Біловодському районі та перейменування вулиць. Стало відомо, що станом на 04.01.2016  в Біловодському районі демонтовано 5 пам’ятників Леніну, та С.В. Будьонному, перейменовано75 об’єктів топоніміки.

Члени Громадської ради Костянтин Кузьмін та Володимир Аннусов звітували перед присутніми щодо участі у обласних семінарах з питань діяльності громадських рад.