Прес-центр27 березня 2018, 14:03

Інформація про підсумки роботи Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми за 2017 рік

Протягом 2017 року щоквартально проводились засідання Координаційної ради, на яких були обговорені найголовніші питання, щодо соціальної підтримки дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування; сімей які опинилися в складних життєвих обставинах та про роботу соціальних служб, сільських рад та правоохоронних органів щодо попередження і запобігання насильства в сім’ї, захист прав і свобод людини, особливо дітей.

      Станом на 2.01.2017 року в Біловодському районі створені 4 прийомні сім’ї. Прийомні батьки створили належні умови для проживання дітей. Також 9 дітей набули статус сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та влаштовані під опіку. Протягом звітного періоду в рамках районних Програм соціального захисту дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, подолання дитячої безпритульності та безоглядності, проведено 23 заходи. Основною формою роботи з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, перш за все, була індивідуальна робота з батьками, здійснення інспектування сімей, співпраця з загальноосвітніми навчальними закладами.

         Протягом 2017 року на обліку у Біловодському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебувало 303 сім’ї (в них 578 дітей). Під супроводом центру перебувало 64 сім’ї та 2 особи. В ході соціального супроводу членам зазначених сімей були надані послуги, щодо вирішення внутрішньо сімейних конфліктів, налагодження сімейних та родинних зв’язків, підвищення виховного потенціалу сім’ї, сприяння у працевлаштуванні. Було проведено 30 профілактичних групових заходів (бесіди, лекції) з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах. Також послугами центру було охоплено 18 осіб, які були умовно засуджені. З метою формування свідомості у дітей та молоді негативне ставлення до вживання алкоголю, тютюну та наркотичних засобів протягом 2017 року було розповсюджено 7 видів буклетів та інформаційних листів.

        В рамках тижня гендерної просвіти відділом освіти був затверджений план роботи проведення тижня. Протягом цього тижня спеціалістами служби були проведені лекції, бесіди в навчальних закладах. В школах району проведені інформаційні години, виставка тематичних газет, плакатів, анкетування, тренінги, конкурс малюнків та проведення круглого столу.

     В грудні пройшла Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» до акції були залучені учні загальноосвітніх шкіл районів, батьки. Під час проведення акції були проведені години спілкування з учнями під гаслом « Торгівля людьми - сучасний прояв рабства», класні години «Світ без насильства».

        В рамках дії районної програми «Біловодська родина» була проведена акція – поздоровлення з нагоди Дня Святого Миколая, Новорічних та Різдвяних свят. З місцевого бюджету на виконання цього заходу (придбання солодких подарунків) виділено 25000 тис.грн. Рішенням Координаційної ради подарунки розподілені серед дітей інвалідів, малозабезпечених та багатодітних сімей та дітей одиноких матерів віком до 10 років.

       Відповідно до Указу Президента України від 7 грудня №409\2017 року Кайданович Гелені Зенонівні та Гармаш Вірі Ялисеївні були вручені посвідчення та нагрудні знаки до почесного звання України «Мати-героїня» та виплачена одноразова матеріальна допомога.