Прес-центр10 вересня 2020, 09:09

На Біловодщині вшанували річницю загибелі бійців АТО

9 вересня  2020 року біля меморіалу загиблим прикордонникам, розташованого на території ДПСУ «Біловодськ», відбулися заходи із вшанування пам`яті воїнів, які загинули при виконанні військового обов’язку із захисту незалежності й територіальної цілісності України. У вшануванні пам’яті полеглих героїв взяли участь рідні, друзі, бойові побратими, голова Біловодської райдержадміністрації, керівники районних служб відділу поліції, ГУ МНС, військкомату.

9 вересня 2014 року, виконуючи наказ на оборону кордону України, поблизу населеного пункту Нижньобараниківка, близько 14.45, прикордонний наряд у складі п’яти військовослужбовців, який рухався на автомобілі, підірвався на фугасі. В результаті підриву загинули старший лейтенант Максименко Олександр Олександрович, прапорщик Лукянцев Юрій Олександрович, старшина Кузнецов Вячеслав Михайлович. Мужність і героїзм наших воїнів, які загинули, є прикладом самовідданого служіння українському народові і нашій Батьківщині, прикладом патріотизму, відданості військовому обов’язку, стійкості та витривалості в ім`я миру на нашій землі,  у нашій державі. Нехай світла пам'ять про героїв прикордонників та всіх хто загинув захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість України, назавжди залишається в наших серцях.

За особисту мужність і героїзм виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України старший лейтенант Максименко Олександр Олександрович, прапорщик Лукянцев Юрій Олександрович та старшина Кузнецов Вячеслав Михайлович нагороджені орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Відправивши панахиду присутні поклали квіти шани, а також схилили голови в хвилині мовчання в пам’ять героїв прикордонників.

Також, в цей день відвідали меморіал загиблим прикордонникам, який встановлено на місці загибелі, та сільське кладовище, де похований Лукянцев Юрій Олександрович.