Прес-центр4 грудня 2020, 13:12

Найкраща місія на Землі – творити Добро!

У всьому світі 5 грудня відзначають міжнародний День волонтера, який був заснований ще в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН.  Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку (саме такою є офіційна назва цього Дня), проголошений рішенням 40-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1985 року на знак визнання важливої ролі добровольчих та інших організацій у соціальному й економічному розвитку суспільства.

Завдяки нелегкій праці волонтерів безліч людей отримує необхідну допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров'я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку. Нерідко їм доводиться навіть ризикувати власним життям заради порятунку інших.

Цей день дає можливість добровольцям і різним організаціям відсвяткувати свою роботу, поділитися своїми цінностями і розповісти про себе.

З нагоди цього дня голова Біловодської райдержадміністрації Катерина Колесникова зустрілася з членами районної організації Товариства Червоного Хреста.

Розуміючи важливе суспільне значення цієї організації, Катерина Колесникова відразу після призначення на посаду ініціювала відновлення її роботи та активно займалася пошуками кандидатури людини, яка б могла не тільки стати на чолі організації, а й активно працювати, приходячи на допомогу тим, хто її потребує. А вже в липні був підписаний договір з Ольгою Боронніковою, яка на волонтерських засадах очолила Біловодську районну організацію Товариства Червоного Хреста.

У ході зустрічі Катерина Колесникова поцікавилася станом справ у організації, відзначивши, що районна організація існує майже півроку, і за цей час видно певні результати: зросла кількість людей, які беруть участь у благодійній діяльності, а на рахунку організації вже немало добрих справ.

Голова районної державної адміністрації подякувала членам організації за плідну волонтерську діяльність та вручила їм грамоти. У свою чергу очільниця районної організації Товариства Червоного Хреста висловила слова щирої вдячності голові райдержадміністрації за небайдужість, проявлену ініціативу в реалізації в районі благодійних акцій та бажанні допомогти людям і вручила їй подяку від організації.

На завершення зустрічі Катерина Колесникова побажала присутнім, щоб волонтерський рух у районі набував і надалі особливого значення, а люди, які безкорисливо працюють в ім’я тих, хто потребує допомоги, завжди відчували задоволення та людську вдячність за добрі справи. Адже найкраща місія на Землі – творити Добро!