Прес-центр22 липня 2019, 11:07

Податківці Луганщини чекають декларації від громадян, які не подали їх своєчасно

В Головному управлінні ДФС у Луганській області повідомили, що до 2 травня поточного року не подали декларації про майновий стан та доходи 408 жителів Луганщини, які минулого року отримали спадщину або дарунок не від членів сім'ї першого та другого ступенів споріднення; 53 – які торік мали дохід у вигляді додаткового блага (основної суми боргу або кредиту, прощеного кредитором) та 171 – які продали більше одного авто.

У відомстві зазначили, що за аналізом податкової звітності платників (у т.ч. уточненої) також виявляються «ймовірні декларанти», які не задекларували своєчасно доходи за минулий рік. У більшості це жителі області, які отримали іноземні доходи; інвестиційні прибутки; плату за оренду власного нерухомого майна, зокрема житла, койко-місця, частини житла – від орендаря – фізичної особи; плату за оренду власного рухомого майна – від орендаря – фізичної особи; орендну плату за земельну ділянку, майновий пай, орендованих фізичною особою – не підприємцем; продали рухоме і нерухоме майно та зобов’язані сплатити податок; власну продукцію тваринництва груп 1 - 5, 15, 16 та 41 УКТ ЗЕД на суму понад 186 тис. 150 гривень; власну сільськогосподарську продукцію на ділянках, розмір яких понад норм встановлених Земельним кодексом України; одноосібників, які надавали послуги фізичним особам.

Податківці звертаються до платників податків та чекають не поданих до 2 травня декларацій репетиторів, аніматорів, організаторів свят, людей творчих професій (музики, актори, художники, танцівники, журналісти, фотографи, перекладачі тощо), блогерів, осіб, які надають побутові послуги, нянь, доглядальниць та ін., які не зареєстровані підприємцями і при отриманні доходів за минулий рік не сплатили податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.