Прес-центр23 вересня 2020, 15:09

Про позачергове засідання сесії Біловодської районної ради

За ініціативи Біловодської райдержадміністрації 23 вересня під головуванням Ірини Козакової - члена тимчасової контрольної комісії, яка відповідно до рішення Біловодської районної ради від 21.12.2020 № 32/1 «Про створення тимчасової контрольної комісії» наділена повноваженнями скликати сесії районної ради, координувати роботу постійних комісій та президії районної ради, вирішувати інші питання, відбулася тридцять четверта (позачергова) сесія районної ради сьомого скликання.

В  засіданні сесії взяли участь депутати районної ради сьомого скликання, голова Біловодської райдержадміністрації Катерина Колесникова та начальник відділу фінансів райдержадміністрації Ольга Гаврилюк.

Необхідність термінового скликання була зумовлена тим, що з обласного бюджету додатково надана субвенція  на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету у сумі 2400 грн.

В ході сесії також розглянуто ряд інших питань, в тому числі загострення епідемічної небезпеки поширення СOVID-19 та впровадження проєкту «Велике будівництво».

Голова райдержадміністрації Катерина Колесникова ще раз наголосила на  поширенні вірусу СOVID-19 на території району, зазначила, що кількість випадків захворювання зростає, Біловодський район вже віднесено до жовтого рівня епідемічної небезпеки поширення  СOVID-19. Також голова підкреслила що, насамперед, здоров’я всіх залежить від дисциплінованості і правосвідомості кожного, у зв’язку з чим закликала присутніх з метою попередження розповсюдження інфекції поширювати інформацію про небезпеку поширення вірусу  та дотримуватися всіх карантинних обмежень. Наприкінці сесії голова райдержадміністрації відповіла на ряд запитань, які поставили депутати стосовно будівництва доріг в рамках Президентського Проєкту «Велике будівництво».