Прес-центр23 лютого 2018, 14:02

Про проведення міжрайонного семінару-тренінгу з питань регіонального розвитку, стратегічного планування та проектного менеджменту

22 лютого 2018 року в залі засідань райдержадміністрації відбувся семінар-тренінг з питань регіонального розвитку, стратегічного планування та проектного менеджменту.

Захід організовано Луганською облдержадміністрацією спільно з Луганським відокремленим підрозділом Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування». Участь у заході прийняли представники райдержадміністрацій, районних, селищних та сільських рад, члени громадських організацій та інші зацікавлені особи з Біловодського, Марківського, Міловського та Станично-Луганського районів.

Відкрив західголова Біловодської райдержадміністрації Андрій Грачов. З вступним словом також виступили заступник директора Департаменту – начальник управління економічного і соціального розвитку Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму обласної державної адміністрації Ольга Севостьянова та директор Луганського Центру розвитку місцевого самоврядуванняІгор Агібалов.

Про порядок складання, відбору та реалізації проектів, фінансування яких планується за кошти ДФРР розповіла Ксенія Ткаченко, начальник відділу Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської ОДА. У своєму виступі вона підкреслила, що ДФРР – це базове джерело формування самодостатності регіонів, а також проінформувала про проекти, що реалізуються за рахунок коштів субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій та субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, вказала на зауваження до проектів, які подаються на даний конкурсний відбір.

Про порядок формування, відбору й реалізації проектів, що фінансуються за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги розповів начальник відділу міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської ОДА Михайло Снопенко.

Альберт Зінченко, заступник виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області, акцентував увагу присутніх на стратегічному плануванні як на одному з основних інструментів розвитку місцевої громади та роз’яснив основні засади проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку.

Дмитро Дрожжин, радник Луганського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», висвітлив наявні можливості (джерела) фінансової підтримки розвитку територій.

Захід пройшов в цікавій, інформативній та дуже позитивній обстановці, за що ми дуже вдячні нашим гостям.