Прес-центр30 серпня 2017, 16:08

Серпнева конференція педагогічних працівників Біловодщини

На базі Біловодськогорайонного будинку культури30 серпня відбуласярайонна серпнева педагогічна конференція педагогічних працівників Біловодського району з проблеми «Реалізація концептуальних засад Нової української школи в умовах реформування освітньої галузі Біловодщини» .
В роботі конференції взяли  участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Вадим Данієлян, голова Біловодської районної державної адміністрації Андрій Грачов, заступник голови Біловодської районної ради Ірина Козакова,  керівника апарату  районної державної адміністрації НаталіяБудовська, начальник відділу освіти Біловодської РДА Олексій Щітка,директори шкіл, позашкільних навчальних закладів, завідуючі дошкільними навчальними закладами, заступники директорів шкіл, керівники районних і шкільних предметних методичних об`єднань, педагогічні працівники навчальних закладів району, професійного аграрного ліцею, голови  сільських рад, начальники управлінь, служб,  керівники підприємств, організацій, представники громадських організацій району.

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Вадим Данієлянвітаючи педагогів району наголосив, що вкотре освітяни Луганщини доводять свою готовність і здатність до розбудови системи освіти регіону, демонструють високий рівень педагогічної майстерності, відповідальне ставлення до виконання своїх професійних обов’язків та небайдужість до майбутнього нашої держави. Побажав освітянам Біловодщини здоров’я,натхнення, творчих успіхів та мирного неба.

Голова Біловодської РДА Андрій Грачов відзначив, що одним з головних пріоритетних напрямків роботи районної влади є освітянська галузь. Для поліпшення умов функціонування шкіл, дитячих дошкільних закладів цьогоріч з бюджету виділено значні кошти для проведення капітальних ремонтів ряду закладів, зробив акцент на необхідності відкриття опорних шкіл, оптимізації матеріально-технічного оснащення шкіл та створенні чіткої стратегії розвитку районної системи освіти на найближчіроки.
У своїй доповіді начальник відділу освіти  Біловодської РДА Олексій Щітка детально зупинився на усіх аспектах діяльності освітянської галузі, подякувавусім, хто виконував свою роботу на професійному рівні, зацікавлено і творчо. Побажав успішних та результативнихкроків на шляху творенняНовоїукраїнської школи.
Підвела підсумки конференції керівник апарату  районної державної адміністрації  Наталія Будовська,яка наголосила на закономірності появи Нової української школи, на розумінні відповідальності, що зараз постала перед усією педагогічною спільнотою Біловодщини, на необхідностіусвідомленнявагомостіосвіти для економічногорозвитку району, регіону,країни та входження в європейськийпростір.

Ірина Козакова Зазначила, що реальні зміни в освіті відбуваються водночас з кардинальними змінами у суспільстві, громаді. Реальним успіх буде лише тоді, коли зміни, які вимагає час буде впроваджувати вмотивований кваліфікований учитель із високим суспільним статусом і належною заробітною платою.

За традицією під час конференції відбулося нагородження педагогів. За підсумками 2016/2017 навчального року за високий професіоналізм, сумлінну працю, досягнуті успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління ряд педагогічних працівників району були нагороджені грамотами  Біловодської райдержадміністрації та Біловодської районної ради, грамотами відділу освіти Біловодської РДА.

Отримали подяки керівники господарств, підприємств, сільські голови, які постійно піклуються про стабільне функціонування навчальних закладів району.

За рішенням президії Біловодської районної профспілки працівників освіти і науки відбулося нагородження  грошовими преміями педагогічних працівників за якісну підготовку учнів до ІІІ та ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад.

Було вшановано ветеранів педагогічної праці, які багато років плідно працювали на освітянській ниві Біловодщини і вийшли на заслужений відпочинок: ТетянуОлеексіївну Бондар, вчителя Городищенської ЗОШ, Галину Іванівну Дзюбу, вчителя Новоспасівської ЗОШ.