Прес-центр10 квітня 2020, 11:04

Спалювати суху рослинність та сміття – заборонено!

Біловодська районна державна адміністрація звертається до громадян з проханням не спалювати опале листя, суху траву та побутове сміття.

        Нагадуємо! Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 70 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

        Крім того, статтею 245 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом. Таке правопорушення карається штрафом від 5 100 грн до 8 500 грн, обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.