Прес-центр28 жовтня 2019, 13:10

Урочисте покладання квітів з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників відбулося в Біловодську

        28 жовтня у селищі Біловодську з нагоди 75-ї річниці визволення України від фашистських загарбників відбулась урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам. Вшанувати пам’ять та подвиг воїнів - визволителів прийшли представники Біловодської райдержадміністрації, районної ради та об’єднаної територіальної громади, районних служб,  ветерани, військовослужбовці, учні та молодь громади, представники громадськості.

         Ідуть в історію десятиліття і неможливо стерти з нашої пам'яті далекі дні Другої світової війни. Перемога над ворогом дісталася дорогою ціною. Сьогодні на заході був присутній один з героїв-визволителів Микола Романович Вегеря. 5 листопада цього року йому виповнюється 96 років. Саме він 75 років тому в полум'ї війни звільняв міста і села України і Білорусії, в окопах і на переправах разом зі своїми однополчанами крок за кроком йшов до перемоги. З нагоди 75-ї річниці визволення України від фашистських загарбників Миколі Романовичу було урочисто вручено ювілейну медаль.

        Також за самовідданість, багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху Луганщини та з нагоди 75-ї річниці визволення України від фашистських загарбників  почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджена член президії Біловодської районної організації ветеранів України Безнос Галина Петрівна.

         Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв та поклали квіти до пам’ятника як символ глибокої шани й пам’яті про захисників і визволителів України.

         Зауважимо, що цей день був встановлений як національне свято з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.