Прес-центр16 квітня 2019, 13:04

В господарствах району почалися весняно - польові роботи

Цього року комплекс весняно - польових  робіт в господарствах  району   почався  на місяць раніше, ніж  минулого.

   Під урожай 2019 року сільськогосподарськими підприємствами району посіяно 21362  га озимих зернових культур, з них: оз. пшениці – 20635 /  га,      оз. ячменю – 727 га.  Крім  того  посіяно  141 га озимого ріпаку, посів якого на сьогодні знаходиться в  гарному стані, та 40 га озимої гірчиці.  Посівів озимих зернових культур в доброму та задовільному стані знаходяться 90 % , слабкі 10 %  площ.

   На теперішній час  підживлено озимих культур на площі 21 тис. га, що становить 98 % до посіяних площ, крім того озимого ріпаку 141га, що становить 100% до посіяних площ, закрито вологи на площі  10тис.  га, що становить 84 %  від посівних площ,  під посів ранніх культур підготовлено 4,5 тис га.

  Розпочато посів ярих культур: посіяно  1688  га ячменю – 66 % від запланованих, 190  га гороху -  35 % та 225 га вівса, що становить 28 % до плану.

  Господарства забезпечені посівним матеріалом на 98 %, мінеральними добривами - на 95 %. Аграрії району продовжують засипку насіння, закупівлю та  накопичення мінеральних добрив,  засобів захисту рослин.

  У всіх господарствах напрацьовані шляхи придбання паливно-мастильних матеріалів. По мірі використання накопиченого палива решта пального буде закуплена в ході проведення весняно-польових робіт.

  З метою проведення в оптимальні строки та в повному обсязі комплексу весняно - польових робіт  в районі вчасно проведено навчання працівників господарств, робота яких пов’язана з організацією та безпосереднім проведенням робіт по транспортуванню, зберіганню, застосуванню пестицидів та агрохімікатів, та навчання з охорони праці. Навчанням  було охоплено 120  чоловік. Проведено  інструктажі працівникам, що будуть задіяні на польових роботах.

  В районі ведеться роз’яснювальна робота серед керівників  сільськогосподарських підприємств щодо реалізації державної підтримки агропромислового комплексу, а саме  державної підтримки  в галузі тваринництва та підтримки  фермерських господарств.