Прес-центр13 серпня 2019, 13:08

Відбулася апаратна нарада

13 серпня  2019 року у залі засідань Біловодської райдержадміністрації відбулася апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, рядом керівників структурних підрозділів центральних органів виконавчої влади, яку провів перший заступник голови, в.о. голови  райдержадміністрації  Вадим Муратов.  У нараді  взяли участь голова районної ради Петро Самойлов, заступник голови районної ради Ірина Козакова.

На нараді, зокрема, було розглянуто питання про впровадження новітніх технологій та стан наповнення реєстру застрахованих осіб, захисту інформації в Біловодському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Луганської області.  Начальник управління Ольга Шуліка розповіла, які новації втілюються в життя в управлінні відповідно до завдань, визначених Стратегією модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.09.2016 року №672-р. Так, цього року розпочато тестування комп’ютерної системи «Альфа. Бухгалтерія» та підсистеми «Облікова картка працівника», розпочато введення в експлуатацію централізованої підсистеми «Фінансова звітність».

В централізованій підсистемі ПВП-ЕПС реалізовано функцію контролю правильності розрахунку пенсійної виплати.

У поточному році було також запроваджено електронний обмін з АТ «Ощадбанк» електронними відомостями за результатами нарахування в розрізі кожного паспорта та дат виплати за допомогою «Підсистеми електронного обміну даними».

Пенсійним фондом України 12.07.2019 року було розширено електронні сервіси Веб-порталу електронних послуг та підсистеми «Звернення», що дає можливість авторизованим користувачам за допомогою електронно-цифрового підпису формувати та подавати документи на призначення/перерахунок пенсій.

Ще однією новацією Пенсійного фонду України, яка дає додаткові гарантії захисту інформації, є вхід до підсистем ПФУ за допомогою електронно-цифрового підпису працівника. Ольга Шуліка розповіла і про інші кроки, спрямовані на автоматизацію функцій управління та їх модернізацію.

         Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Кузніченко поінформувала присутніх про монетизацію пільг: готівкову та безготівкову форми, яка стартує з 1 жовтня 2019 року. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року №373 запроваджено порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі. Зазначеним порядком окреслено перелік пільг, оплата яких здійснюватиметься у грошовій формі, визначено розрахунок розміру пільги, механізм її виплати, операційні дії щодо виплати пільг у грошовій безготівковій формі та у готівковій формі, а також встановлено відповідальність за подання неправдивих відомостей.

         Отримувачі пільг у грошовій формі зможуть використовувати на власний розсуд зекономлені у результаті ощадливого споживання послуг кошти. Такий підхід повинен стати додатковим стимулом для підвищення енергоефективності у житлово-комунальній сфері.

Вадим Муратов зазначив, що необхідно постійно вести інформаційно- роз’яснювальну роботу щодо нового порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг з метою найбільш повного інформування громадян району.

         На нараді також виступили головний спеціаліст загального відділу райдержадміністрації Світлана Журжик, яка поінформувала про стан виконання контрольних документів у райдержадміністрації, та головний спеціаліст з питань внутрішньої політики райдержадміністрації Ольга Магомедова, яка ознайомила присутніх з основними суспільно значущими подіями цього тижня.

На завершення наради перший заступник голови, в.о. голови  райдержадміністрації  Вадим Муратов звернув увагу на ряд питань, які потребують постійного контролю. Зокрема, це питання  ремонту доріг, щодо стану якого та стану проведення тендеру на ці цілі служба автомобільних доріг району повинна інформувати райдержадміністрацію щодня.

Голова районної ради Петро Самойлов звернув увагу на проблемний стан греблі у с. Зелеківці, щодо якого до нього було звернення жителя цього села. Вадим Муратов дав доручення створити комісії для розгляду названої проблеми.