Прес-центр7 листопада 2018, 16:11

Відбулися творчі вечори Василя Старуна

Сьогодні у приміщеннях обласної бібліотеки та обласного краєзнавчого музею у м. Старобільську відбулися творчі вечори, присвячені 65-річчю нашого шанованого земляка, поета Василя Старуна, які відбулися за ініціативи колишньої однокурсниці поета - доктора філологічних наук  Катерини Глуховцевої.

         З нагоди 65-річчя та за багаторічну творчу діяльність доктор філологічних наук голова обласної філії  Національної спілки письменників України Олексій Неживий вручив Василю Старуну медаль «Почесна відзнака» НСПУ.

         І дійсно поет має за плечима великий творчий шлях – 50 років з того дня, як був надрукований перший вірш. З того часу вийшло у світ 15 його поетичних збірок, а всього з-під його поетичного пера з’явилося 25 тисяч віршів. Твори Василя Старуна було перекладено російською, англійською, польською, італійською, кримськотатарською мовами, а зараз його вірші перекладаються китайською мовою.

         Багаторічне творче життя не залишалося поза увагою: поет отримував премії Григорія Сковороди, Пантелеймона Куліша, ім. Богдана-Нестора Лепкого (за кращий рукопис 2013 року), Всеукраїнську премію ім. В. Сосюри та інші.

         Бажаємо нашому знаменитому земляку добра, щастя, радості, натхнення та подальших творчих успіхів на поетичній ниві!