Прес-центр11 липня 2017, 16:07

Відбулося чергове засідання громадської ради при Біловодській районній державній адміністрації

11 липня  відбулося чергове засідання громадської ради при Біловодській районній державній адміністрації. В роботі ради взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Вадим Муратов, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Будовська, головний спеціаліст з питань внутрішньої політики райдержадміністрації Ольга Магомедова, начальник  управління соціального захисту  населення райдержадміністрації Світлана Кузніченко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Олексій Щитка,начальник Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області Ольга Шуліка,заступник голови Біловодської селищної ради Віктор Кучеров.

       На порядок денний були винесені наступні питання: про соціальний захист вимушено переселених осіб; про стан проведення оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2017 року; про стан реалізації Закону України про добровільне об`єднання територіальних громад у Біловодському районі.

         Ольга Шуліка поінформувала, що в Біловодському районі зареєстровано 15928 тис. пенсіонерів, які перемістилися з тимчасово окупованої території України, районів проведення АТО та населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення. Протягом 2017 року призначено 17 нових пенсійних справ особам, які перемістилися з тимчасово окупованих територій або районів проведення АТО. 165особам проведено індивідуальні перерахунки пенсій.

          Згідно з постановою КМУ від 01.10.2014 «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» в районі виплату отримують 500 осіб.

          З початку року виплачено 4915,5 тис.грн. Також отримують компенсацію на харчування 53 ліквідатори аварії на ЧАЕС, які є ВПО. Виплату до 5 травня отримали 1263 ветерана війни, інші виплати (на народження, одинока мати і т.п.) - 457 осіб, про що доповіла начальник  управління соціального захисту  населення райдержадміністрації Світлана Кузніченко.

         У зв`язку з великим потоком вимушено переселених осіб проблемою стало захаращення  територій, прилеглих до адмінбудівель, та в цілому селища, про що підняла питання Ольга Шуліка. Члени громадської ради вирішили вийти з пропозицією до селищної ради щодо встановлення біотуалетів біля будівель управління соціального захисту  населення райдержадміністрації, Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області та Ощадбанку.

          Про стан проведення оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2017 року доповіли Світлана Кузніченко та Олексій Щитка. Рішенням районної ради 24 лютого 2017 року №16/17 була затверджена районна Програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2017-2021 роки. На відпочинок в пришкільних таборах в 2017 році з районного бюджету виділено 140 тис.грн. В червні поточного року на базі 8 навчальних закладів району працювало 9 мовних таборів, 3 табори туристично-краєзнавчого напрямку та 1 розвиваючий, в яких відпочивало 325 дітей пільгової категорії. Також працював табір з денним перебуванням для дітей пільгових категорій, в тому числі дітей учасників АТО. На роботу цього табору був виграний грант на суму 5 тис.євро. В липні розпочали роботу табори з денним перебуванням туристсько-краєзнавчого напрямку на базі Біловодської гімназії.

          На оздоровлення дітей  в районному бюджеті передбачено 300 тис.грн. В червні 10 дітей пільгової категорії Біловодського району було направлено на оздоровлення в позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Опілля», розташований в селищі Добринів Рогатинського району Івано-Франківської області та 62 дітей до дитячого табору оздоровлення та відпочинку «Зоряний» Полтавської області.

          З початку року 11 дітей шкільного віку оздоровлено в Дитячому центрі «Молода гвардія» (1- дитина-сирота, 1 – обдарована дитина, 9 – дітей з малозабезпечених сімей) та 6 дітей в ДП “МДЦ «Арек».

          Від комунального закладу «Біловодський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» 22 дитини оздоровились в санаторіях та пройшли санаторно-курортне лікування за межами Луганської області.

         Оздоровлення дітей району триває далі.

         Член громадської ради  Віталій Овчаренко доповів присутнім щодо стану реалізації  Закону України про добровільне об`єднання територіальних громад у Біловодському районі. Перший заступник голови райдержадміністрації Вадим Муратов зауважив, що найближчим часом виконання перспективного плану щодо об`єднання територіальних громад буде завершено. Планується створення об`єднаної територіальної громади в межах цілого району з центром у селищі Біловодськ.