Прес-центр28 березня 2019, 15:03

Відбулося чергове засідання районної робочої групи із забезпечення виконання положень Закону України «Про вибори Президента України»

28 березня голова районної державної адміністрації Андрій Грачов провів чергове  засідання районної робочої групи із забезпечення виконання положень Закону України «Про вибори Президента України». У засіданні робочої групи взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Наталія Будовська, заступник голови районної ради Ірина Козакова, заступник голови селищної ради Віталій Овчаренко та інші члени робочої групи, до якої увійшли керівники підприємств, установ, організацій, силових структур району. Крім того на засідання було запрошено голову окружної виборчої комісії № 114 Людмилу Олєйнікову, керівників всіх ланок охорони здоров’я району.

На початку засідання Андрій Грачов підкреслив, що головне завдання всіх учасників сьогоднішнього зібрання – вжити всіх заходів, щоб вибори Президента Україні в районі пройшли у повній відповідності з законодавством, з забезпеченням необхідних для них умов.

На території району розташована окружна виборча комісія №114 та 30 дільничних виборчих комісій (15 середніх та 15 малих). За даними відділу ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації, на сьогодні в районі зареєстрований 17 891 виборець. Крім того до 25 березня до відділу звернулося 214 громадян про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси (ВПО, військові, громадяни, які перебувають у відрядженні за місцем служби).

Керівник апарату райдержадміністрації Наталія Будовська відзначила, що всі етапи підготовки до виборів проходять в районі відповідно до Закону України «Про вибори Президента України», порушень не зафіксовано. З 26 березня відбувається передача уточнених списків виборців відділом Державного реєстру виборців дільничним виборчим комісіям. Сьогодні до окружної виборчої комісії  повинні надійти виборчі бюлетені.

Голова райдержадміністрації поцікавився у голови окружної виборчої комісія №114 Людмили Олєйнік, які проблеми існують у окружної виборчої комісії на сьогодні, звернув увагу присутніх на забезпечення виборчих дільниць електроенергією, зв’язком, перевірку пожежної безпеки на кожній дільниці. Він також звернув увагу на те, що органи Національної поліції зобов’язані не пізніш як за вісім днів до дня виборів забезпечити цілодобову охорону приміщень окружних виборчих комісій, а після отримання бюлетенів для голосування – і дільничних виборчих комісій. Необхідна охорона на сьогодні здійснюється. Андрій Грачов наголосив також і на повному забезпеченні медичного супроводу у день проведення виборів 31 березня.

 Всім керівникам служб, причетних до забезпечення організованого проведення виборів, голова райдержадміністрації дав конкретні доручення щодо недопущення випадків дестабілізації ситуації у день проведення виборів, підкресливши, що кожний з присутніх несе велику відповідальність щодо забезпечення організованого проведення виборів Президента України.