Прес-центр26 червня 2020, 11:06

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС

В області продовжується виконання заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-СоV-2. Луганщина перебуває на останньому місці в країні по поширенню коронавірусної хвороби СОVID-19.

Протягом останнього тижня в країні спостерігається тенденція до збільшення кількості захворілих на гостру респіраторну хворобу СОVID-19. Крім того з 19.06.2020 розпочав роботу в повному обсязі контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», внаслідок чого збільшилась кількість людей, які прибувають з тимчасово окупованої території Луганської області, що може призвести до ускладнення епідемічної ситуації в регіоні.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2020 № 500 внесено зміни до деяких актів Кабінету Міністрів України, пов’язаних із виконанням заходів протидії поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19.

Станом на 25.06.2020 в закладі обсервації Біловодського району особи, які прибули із-за кордону, на обстеженні не знаходяться. На період карантину на самоізоляцію всього було направлено 148 осіб, наразі перебуває 26 осіб.

Керуючись вищезазначеними постановами, на підставі рішення Луганської регіональної комісії з питань ТЄБ та НС № 25 від 25.06.2020 року Біловодська місцева комісія з питань ТЄБ та НС винесла рішення (протокол №10 від 25.06.2020 року) Про заходи із протидії поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів на території Луганської області, які стосуються діяльності закладів освіти, культури, харчування, релігійних організацій та ін.

Головою райдержадміністрації Катериною Колесниковою та першим заступником голови райдержадміністрації – головою комісії з питань ТЄБ та НС Вадимом Муратовим у зв’язку із все частішими випадками порушення карантинних заходів акцентовано увагу на посилення державного нагляду (контролю) Біловодським ВП ГУНП та Держпродспоживслужбою за об’єктами торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами, закладами громадського харчування та іншими підприємствами та організаціями району відповідно до встановлених вимог із дотримання протиепідемічних заходів на період карантину. Також порушено питання створення робочої групи зі співробітників райдержадміністрації, селищної ради, ВП ГУНП та Держпродспоживслужби для перевірки зазначених підприємств району, та інформування райдержадміністрації про виявлені порушення.

Також комісією порушено питання забезпечення всіма органами влади та місцевого самоврядування  інформування громадськості, у тому числі через засоби масової інформації щодо необхідності продовження виконання населенням заходів із запобігання захворюванню та подальшому поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2.