Прес-центр3 квітня 2018, 16:04

Відбувся семінар по програмі підтримки малих сільськогосподарських виробників

Норвезька рада у справах біженців за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії починає програму підтримки індивідуальних сільськогосподарських виробників в Луганській і Донецькій областях для того, щоб допомогти підвищити рівень продовольчої безпеки і життєзабезпечення для внутрішньо переміщених осіб і місцевого населення, яке постраждало в результаті конфлікту.

03.04.2018 року у приміщенні Біловодської  райдержадміністрації відбувся підготовчий  семінар, на який було запрошено внутрішньо переміщених осіб, що зараз перебувають на території району. Фахівці організації  докладно розповіли про програму підтримки малих сільськогосподарських виробників, яка, зокрема, передбачає надання грантів саме цій категорії громадян. У цій програмі також можуть брати участь і жителі району, які постраждали внаслідок конфлікту.

Мета даного проекту - оновити або відновити продуктивність малого сільського господарства, поліпшити доступ до сільськогосподарських ринків, надати знання про найбільш продуктивні і ефективні стратегії ведення сільського господарства.
     В рамках даної програми Норвезька рада у справах біженців на конкурсній основі, виходячи з якості поданих проектів та відповідно до критеріїв уразливості, відбере одержувачів грошових грантів для розвитку або відновлення особистого сільського господарства.

   Запрошені брали активну участь у семінарі, задавали питання  щодо оформлення заявок  та складання проектів,  можливості отримання допомоги кооперативам та асоціаціям, стосовно  оцінювання сільськогосподарських проектів.