Прес-центр8 травня 2019, 15:05

Відзначили День пам’яті та примирення

8 травня в Україні  відзначають День пам'яті та примирення, 9 травня - День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ця перемога дісталася нечувано дорогою ціною – ціною мільйонів життів наших співвітчизників.

          Ми щиро вшановуємо своїх визволителів, які героїчно відстояли наше невід’ємне право жити вільно на рідній землі, які разом із солдатами антигітлерівської коаліції врятували від фашистського рабства країни поневоленої Європи. Страшна війна минулого століття - пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України. Тому пам'ять - це не просто частина історії. Пам'ять – це наша совість, біль, наша гордість.

8 травня 2019 року  у залі засідань райдержадміністрації зібралися перший заступник голови районної держадміністрації Вадим Муратов, голова районної ради Петро Самойлов, депутати районної ради, представники ветеранів Афганістану, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, учасники АТО, працівники райдержадміністрації, районної, селищної  рад, представники трудових колективів району на урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення.

У супроводі фотоматеріалів, тематичних кадрів та зворушливої музики ведучі пригадали події тих грізних років Другої світової війни та  страшну ціну, яку заплатила Україна за Перемогу.

Зі словами вітання до присутніх звернулися голова районної ради Петро Самойлов та перший заступник голови районної держадміністрації Вадим Муратов. Вони наголосили, що наш святий обов’язок – ніколи не забувати про цю страшну війну та величезну ціну, яку заплатило за неї людство і наша країна зокрема, та побажали усім добра, щастя та мирного неба. Потім вони разом з усіма учасниками урочистого заходу вшанували пам'ять загиблих і померлих співвітчизників, подвиг яких не забудеться у віках, хвилиною мовчання, на їх честь також було покладено квіти від учасників урочистостей до пам’ятника загиблим воїнам.

Все далі відходять грізні роки Другої світової війни. Але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших. І цій пам’яті жити у віках.

Цього ж дня відбувся мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення у Біловодській ОТГ.