Прес-центр24 листопада 2017, 14:11

Вшанували пам'ять жертв голодоморів

У четверту суботу листопада в Україні щорічно відзначається скорботна пам’ятна дата — День пам’яті жертв голодоморів.
Голодне лихоліття 33-го – не просто історична минувшина, а незагойна  рана українського народу, яка пронизує болем пам’ять багатьох поколінь. Сьогодні треба говорити про минуле задля майбутнього, усвідомивши, наскільки дорогим даром є життя і як треба цінувати кожну хвилину, що воно дарує. 
          Голодомор 1932-1933 років - одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони безневинних, - не підлягає забуттю.  В Біловодську 24 листопада у Сквері Пам’яті біля пам’ятного  хреста жертвам голодоморів відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів.   Вшанувати пам'ять мільйонів безневинно померлих у ті страшні часи прийшли керівник апарату райдержадміністрації Наталія Будовська, заступник голови районної ради Ірина Козакова, школярі селища, працівники райдержадміністрації і районної ради, представники громадськості.   Виступаючі на цьому скорботному заході підкреслили, що, вшановуючи пам'ять жертв голодоморів, ми думками ще і ще раз повертаємося у ті трагічні часи і в своїх серцях несемо світлу пам'ять про пережитий біль як засторогу злочинам проти людства.

Учні Біловодського районного центру дитячої та юнацької творчості нагадали про ті страшні події історії 30-х років XX століття. Діти закликали учасників заходу згадати усіх, хто страждав і помер під час голодомору,  та у пам'ять про них запалити свічки й схилити голови у скорботній хвилині мовчання.  Хай пам'ять про них згуртує нас, живих, дасть нам силу, мудрість та наснагу для зміцнення своєї держави.

Діти пригостили учасників мітингу символічними шматочками запашного короваю хліба, якого так недоставало тоді людям, що помирали від голоду, та висловили сподівання, що такі події більше ніколи не повторяться, а український народ буде жити, процвітати та славитися по всьому світу своєю красою, щедрістю, розумом і добротою.